Skip to content

Agencija za elektronske medije

II konkurs za raspodjelu sredstava iz Fonda AEM
03.11.2015.

Na sjednici održanoj 2. novembra 2015. godine Savjet Agencije za elektronske medije je usvojio Odluku o raspisivanju II javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz Fonda Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima kao i Odluku o kriterijumima i metodologiji bodovanja prijava. Ove dokumente možete preuzeti ovdje.

Saopštenje Savjeta Agencije ovim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
23.10.2015.

U kontekstu sveukupnih dešavanja u vezi javnih protesta dijela parlamentarnih stranaka i koalicija u Crnoj Gori, cjelokupna crnogorska javnost je proteklih dana registrovala i osudila pojave ometanja novinara u vršenju njihovih profesionalnih dužnosti, uz indikatore neopravdane primjene sile i nesporan slučaj uništavanja imovine jednog elektronskog medija i nanošenja tjelesnih povreda njegovom zaposlenom novinaru.

Agencija za elektronske medije, kao i uvijek, najoštrije osuđuje svaku praksu neopravdane primjene sile u bilo kojoj oblasti društvenog života, a posebno prema novinarima i medijima, čija je slobodna djelatnost od prvorazrednog društvenog značaja i javnog interesa. Sloboda medija je osnovna jedinica mjere slobode društva.

Rukovođena vrijednostima na kojima se temelji crnogorsko društvo, Agencija za elektronske medije na građane apeluje, a od organizatora protesta i državnih organa zahtijeva, da u subotu, 24. oktobra, iskažu maksimalno poštovanje ljudskih i profesionalnih prava novinara i drugih predstavnika medija, da prema njima postupaju striktno po propisima i da im omoguće nesmetano obavljanje njihovih složenih i odgovornih poslova.

Takođe, Agencija očekuje od svih medija, a posebno elektronskih, da svojim profesionalnim radom doprinesu potpunom, objektivnom i blagovremenom informisanju građana i unapređenju dijaloga o svim važnim pitanjima, uz poštovanje ustavnog poretka, zakona i institucija Crne Gore.

 
Izvještaj o stanju tržišta
14.10.2015.

Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika zaključno sa 30.09.2015. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
07.10.2015.

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Džafić primio je danas predsjednika „Politiken fondacije“ Jurgena Ejbola.

Razgovarano je o izazovima sa kojima se suočavaju mediji u Crnoj Gori. Posebna pažnja posvećena je uslovima za ravnopravan pristup i opstanak na tržištu elektronskih medija u svijetlu sve jače konkurencije koju stvaraju nove tehnološke platforme i usluge iz zemlje i šire, posebno našeg regiona.

Prepoznata je uloga nezavisnog regulatornog organa kao faktora koji doprinosi efikasnom praćenju poštovanja programskih standarda ali i sprovođenju mehanizama za pružanje podrške za unapređenje programske ponude elektronskih medija.

Istaknut je značaj dosljedne i transparentne primjene odgovarajućih mjera podrške za očuvanje i razvoj produkcije lokalnih sadržaja kako bi se obezbijedila kvalitetna i blagovremena informisanost građana o pitanjima od značaja za njihov život i rad.

Fotografije sa sastanka možete pogledati u galeriji.

 
Saopštenje za javnost
23.09.2015.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na sjednici održanoj 23.09.2015. godine, usvojio Finansijski plan i Plan rada Agencije za elektronske medije za 2016. godinu.

Plan rada Agencije i odluku o njegovom usvajanju možete preuzeti ovdje, a Finansijski plan i odgovarajuću odluku Savjeta ovdje.

 
Aktuelno
11.09.2015.

Časopis The Channel,  koji izdaje Asocijacija za međunarodnu radio-difuziju (AIB) objavio je tekst pod nazivom “Crna Gora poslije digitalizacije”.

Tekst (na engleskom jeziku) možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 71 - 77 of 261
TV Web
DigiTV SEE Short
Prigovori
Kontakt

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu