Skip to content

Agencija za elektronske medije

Obavještenje
02.10.2017.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u utorak, 3. oktobra sa početkom u 11 sati. Sjednica je otvorena za javnost.

Poziv za 178. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
29.09.2017.

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Džafić sa saradnicima sastao se danas sa grupom novinara sa Kosova koji su boravili u Crnoj Gori u okviru studijske posjete organizovane od strane Medijskog programa Misije OEBS-a na Kosovu.

Na sastanku je bilo riječi o ulozi Agencije, kao nezavisnog regulatornog tijela, u procesu digitalizacije kako prenosa signala tako proizvodnje programa emitera. Posebna pažnja posvećena je poziciji, pravima i obavezama javnih emitera, kao i medija koji proizvode programe na jezicima manjinskih naroda.

Slika sa sastanka možete pogledati ovdje. 

 
Saopštenje za javnost
25.09.2017.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na sjednici održanoj 22.09.2017. godine, usvojio Finansijski plan i Plan rada Agencije za elektronske medije za 2018. godinu.

Plan rada Agencije i odluku o njegovom usvajanju možete preuzeti ovdje, a Finansijski plan i odgovarajuću odluku Savjeta ovdje.

 
Aktuelno
21.09.2017.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u petak, 22. septembra sa početkom u 11 sati.  Sjednica je otvorena za javnost.

Poziv za 177. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

 
Regionalna konferencija regulatornih tijela za medije
13.09.2017.

Predstavnici Agencije za elektronske medije su, 5. septembra u Skoplju, prisustvovali regionalnoj konferenciji regulatornih tijela za medije, održanoj povodom dvadesetogodišnjice rada Agencije za audio i audiovizuelne medijske usluge Makedonije.

Konferencija je bila koncipirana kao razmjena iskustava regulatornih tijela na tri teme: profesionalni novinarski standardi u medijskim programima i uloga regulatornih tijela, politički pluralizam izvan izbornih procesa i uticaj medijske politike u razvoju medijske pismenosti.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici regulatornith tijela Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Kosova i Bugarske, kao i predstavnici nevladinih organizacija iz oblasti medija, instituta za medije, novinarskih udruženja i medijski profesionalci.
 
Predstavnici Agencije za elektronske medije su uzeli aktivno učešće u radu konferencije i predstavili iskustva Crne Gore na sve tri teme.

Ovdje možete preuzeti fotografije a ovdje izvještaje makedonskih medija sa konferencije.

 
Sastanak predstavnika Agencije sa timom Savjeta Evrope
12.09.2017.

Predstavnici Agencije za elektronske medije održali su sastanak sa članovima tima Savjeta Evrope/EU/MEP koji predstavljaju ekspertsku misiju o slobodi izražavanja i medija, a koja je organizovana u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Savjeta Evrope „Jačanje pravosudne ekspertize o slobodi izražavanja i medija u Jugoistočnoj Evropi (JUFREX)”. U okviru ekspertske misije planirana je izrada Analize medijskog sektora.

Na sastanku je bilo riječi o širokom spektru tema, uključujući pitanja koja se tiču pravnog okvira za slobodu izražavanja, funkcionisanja medijskog tržišta, audio-vizuelnih medija, državne pomoći medijskom sektoru, autorskih prava, mehanizama podrške medijima, novinarstva kao profesije, bezbjednosti novinari i drugih relevantnih oblasti.

Zaključci i preporuke ove analize će služiti kao vodič za definisanje i sprovođenje nacionalnih medijskih politika i pripremu detaljnijeg akcionog plana u okviru pregovora o pristupanju Evropskoj uniji. Takođe, Analiza medijskog  sektora je značajna kao preporuka za dalje napredovanje u poglavljima 10 Informatičko društvo i mediji i 23 Pravosuđe i temeljna prava.

Fotografije sa sastanka možete pogledati ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 8 - 14 of 309
DigiTV SEE Short
Prigovori
Kontakt
TV Web

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu