Skip to content

Agencija za elektronske medije

Aktuelno
23.03.2018.

Na današnjoj sjednici Savjet Agencije za elektronske medije donio je Rješenje o dodjeli prava za emitovanje FM programa na osnovu konkursa raspisanog 7.2.2018. godine.

Rješenje možete preuzeti ovdje.

 
Aktuelno
23.03.2018.

U skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, Savjet Agencije za elektronske medije je danas usvojio Pravilnik o pravima i obavezama emitera tokom kampanja za izbore za odbornike u Skupštini opštine Plužine, koji će biti održani 20. maja 2018. godine i izbore za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica, Skupštini opštine Golubovci opštine u okviru Glavnog grada i skupštinama opština: Šavnik, Žabljak, Bar, Plav, Pljevlja, Rožaje, Danilovgrad, Bijelo Polje i Kolašin, koji će biti održani 27.05.2018. godine.

Pravilnik možete pogledati ovdje.
 
Poziv za sjednicu Savjeta Agencije
22.03.2018.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u petak, 23. marta sa početkom u 12 sati.  Poziv za 199. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

Sjednica je otvorena za medije. Molimo sve zainteresovane koji žele da prate sjednicu da se prijave putem mejl adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Mediji koji se ne prijave neće moći prisustvovati sjednici.

 
Aktuelno
22.03.2018.

U skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, Savjet Agencije za elektronske medije je dužan da do 24. marta 2018.g. donese Pravilnik o pravima i obavezama emitera tokom kampanja za izbore za odbornike u Skupštini opštine Plužine, koji će biti održani 20. maja 2018. godine i izbore za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica, Skupštini opštine Golubovci opštine u okviru Glavnog grada i skupštinama opština: Šavnik, Žabljak, Bar, Plav, Pljevlja, Rožaje, Danilovgrad, Bijelo Polje i Kolašin, koji će biti održani 27.05.2018.g.

Molimo Vas da sugestije i primjedbe za izmjene nacrta Pravilnika dostavite do petka 23. marta 2018. g. do 12 časova.

Nacrt predmetnog akta možete pogledati ovdje.

 
Aktuelno
21.03.2018.

Danas je Savjet Agencije za elektronske medije donio Odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima.

Odlukom će se raspodijeliti sredstava iz Fonda prikupljenih u periodu od 01.07.2016. do 02.03.2017. godine, u iznosu od 264.280,78 EUR za programske grantove za povećanje obima, strukture i raznovrsnosti ponude sadržaja posvećenih tematskim oblastima od javnog interesa.

Takođe, Savjet je emiteru TV programa „Televizija Atlas“ dao saglasnost za značajnu promjenu strukture televizijskog programa „Televizija Atlas“, u odnosu na strukturu programa koju je dostavio prilikom izdavanja odobrenja za emitovanje.

Tekst Odluke o raspodjeli sredstava iz Fonda Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima možete pogledati ovdje, a Saglasnost za značajnu promjenu strukture televizijskog programa „Televizija Atlas“ ovdje.

 
Saopštenje za javnost
20.03.2018.

Predstavnici misije za posmatranje predsjedničkih izbora 2018 u Crnoj Gori (OSCE/ODIHR) Tana de Zulueta, šefica misije i Giuseppe Milazzo, medijski analitičar danas su bili u radnoj posjeti Agenciji za elektronske medije gdje su razgovarali sa direktorom Agencije Abazom Belim Džafićem i saradnicima.

Ovom prilikom razmijenjeni su stavovi o izmjenama Zakona o elektronskim medijima koje se odnose na obaveze Agencije i elektronskih medija u toku izborne kampanje.

Direktor Džafić je predstavio aktivnosti koje je Agencija za elektronske medije preduzela u cilju primjene izmjene Zakona o elektronskim medijima, a koje se odnose na: političko oglašavanje i izbornu kampanju.

Šefica misije Tana de Zulueta je istakla da su započeli sa monitoringom medija tokom predizborne kampanje, kao i da će pratiti usklađenost obaveza prema sprovođenju izbora i da će posmatrati da li je cjelokupni postupak u skladu sa lokalnim zakonodavstvom.

Zaključeno je da ovaj sastanak predstavlja nastavak dobre saradnje Agencije i OSCE/ODIHR-a.

Fotografije sa sastanka možete preuzeti ovdje.

 
Još...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 8 - 14 of 363
Prigovori
Nasilje2
Kontakt
Birajmo

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu