Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje - Pravilnik o elektronskim publikacijama
08.02.2016.

Danas je stupio na snagu Pravilnik o elektronskim publikcijama kojim se propisuje sadržaj, način vođenja i postupak upisa u registar elektronskih publikacija. Ovim pravilnikom se bliže utvrđuju prava i obaveze pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge elektronskih publikacija u skladu sa Zakonom o medijima, Zakonom o elektronskim medijima i drugim pozitivno-pravnim domaćim i međunarodnim dokumentima.

Pružaoci elektronskih publikacija su slobodni u kreiranju i uređivanju sadržaja, uz poštovanje standarda koji se odnose na: registaraciju elektronskih publikacija, identifikaciju, prava na ispravku i odgovor. Elektronske publikacije moraju poštovati privatnosti i dostojanstva građana, štititi integritet maloljetnika i ranjivih osoba, ne smiju pružati usluge koje ugrožavaju ustavni poredak i nacionalnu bezbjednost, zabranjeno je podsticanje, omogućavanja podsticanja ili širenja mržnje ili diskriminacije.

Elektronske publikacije koje pružaju mogućnost komentarisanja objavljenih programskih sadržaja moraju usvojiti jasna i precizna pravila kometarisanja i registracije.

Pozivamo sve pružaoce elektronskih publikacija, da u roku od 60 dana, Agenciji podnesu prijavu za upis u registar i da usklade svoj rad sa odredbama pravilnika.

Saopštenje možete preuzeti ovdje.

Pravilnik o elektronskim publikacijama možete preuzeti ovdje.

Obrazac prijave za upis u registar elektronskih publikacija možete preuzeti u prostorijama Agencije za elektronske medije ili ovdje.

 
Poziv za javnu raspravu
22.01.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije je na 119. sjednici usvojio Predlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o visini, načinu utvrđivanja i plaćanja naknada po osnovu izdatih odobrenja za pružanje audiovizuelnih medijskih usluga.

Saglasno članu 45 Zakona o elektronskim medijima ("Sl. list Crne Gore", br. 46/10, 40/11, 53/11 i 06/13), Agencija za elektronske medije ovim putem upućuje poziv svim zainteresovanim stranama da iznesu primjedbe, predloge, sugestije i na taj način doprinesu kvalitetu ovog dokumenta.

Predlog Pravilnika možete preuzeti ovdje.

Pozivamo vas da, ukljućivanjem u javnu raspravu, doprinesete kvalitetu ovog dokumenta. Vaše predloge, sugestije i komentare, u pisanoj formi, možete dostaviti Agenciji za elektronske medije do 8. februara 2016. godine putem faxa: 020/201-440, elektronske pošte: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili na adresu Bulevar Svetoga Petra Cetinjskog 9, Podgorica.

 
Izvještaj o stanju tržišta
21.01.2016.

Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika zaključno sa 31.12.2015. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Izvještaj Sektora za monitoring
20.01.2016.

Sektor za monitoring Agencije za elektronske medije pripremio je Informaciju o zastupljenosti dječijih, kulturnih i obrazovnih sadržaja u programima pet crnogorskih TV stanica sa nacionalnim pokrivanjem, na osnovu rezultata monitoringa obavljenog od 5. do 11. novembra 2015. godine.

Informacija sa bazom podataka može se preuzeti ovdje.

 
Izvještaj Sektora za monitoring
05.01.2016.

Sektor za monitoring Agencije za elektronske medije pripremio je Izvještaj o primjeni programskih standarda i standarda u oblasti komercijalnih AV komunikacija u programima pet crnogorskih TV stanica sa nacionalnim pokrivanjem, na osnovu rezultata monitoringa obavljenog od 5. do 11. novembra 2015. godine.

Izvještaj sa bazom podataka može se preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
07.12.2015.

Savjet Agencije za elektronske medije je na sjednici održanoj 4. decembra 2015. godine utvrdio Predlog izmjena Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima koji je od danas na petnaestodnevnoj javnoj raspravi. Rok za podnošenje predloga, sugestija i komentara je 22. decambar 2015. godine.

Savjet Agencije je utvrdio i Predlog Pravilnika o elektronskim publikacijama. Rok za podnošenje predloga, sugestija i komentara povodom ovog Predloga pravilnika je 21. januar 2016. godine.

Predlozi, sugestije i komentari, isključivo u pisanoj formi, mogu se dostaviti Agenciji za elektronske medije putem faxa: 020/201-440, elektronske pošte: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili na adresu Bulevar Svetoga Petra Cetinjskoga 9, Podgorica.

Saopštenje sa sjednice Savjeta možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 64 - 70 of 262
Prigovori
TV Web
Kontakt
DigiTV SEE Short

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu