Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje za javnost
24.05.2016.

Agencija za elektronske medije je donirala 3.000€ Navladinoj organizaciji „Fenix Crna Gora“ iz Podgorice (udruženje roditelja djece oboljele od raka), za realizaciju njihove inicijative za renoviranje dijela Odjeljenja dječje pedijatrije Kliničkog centra Crne Gore i adaptacije tog prostora za liječenje djece oboljele od raka.

Pomenuta inicijativa ima za cilj da se popravi trenutna situacija u kojoj se djeca oboljela od raka liječe i borave sa svom ostalom djecom, čime je njihov organizam (već ugrožen od bolesti i hemoterapije) izložen svim ostalim bolestima i infekcijama zbog odsustva izolacije.

Odluku o donaciji možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
18.05.2016.

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Beli Džafić sastao se danas sa predstavnicima OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava u okviru njihove misije za procjenu potreba za praćenje predstojećih izbora.

Uvažavajući značaj medija u blagovremenom i objektivnom informisanju i predstavljanju istaknuta je potreba očuvanja njihove autonomije i nezavisnosti. Posebno je istaknuta potreba praćenja poštovanja i ostvarivanja uloge i nadležnosti svih organa koji imaju zakonski određenu ulogu u praćenju rada medija u predizbornom procesu. U tom smislu, pored uloge Agencije za elektronske medije i savjeta javnih emitera, posebno je istaknuto formiranje i rad skupštinskog odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije.

Predstavnici Agencije su podržali dolazak posmatračke misije prije i u toku izbora, kao mehanizma koji bi mogao doprinijeti njihovom efikasnijem i transperentnijem sprovođenju.

Saopštenje možete preuzeti ovdje.

Slike sa sastanka možete pogledati ovdje.

 
Rješenje o dodjeli prava na emitovanje radijskih programa
10.05.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije je na sjednici održanoj 09.05.2016. godine utvrdio Spisak podnosilaca prijava na konkurs za FM čije su prijave potpune i podnijete u predviđenom roku. Spisak možete preuzeti ovdje.

Takođe, Savjet Agencije je na istoj sjednici donio Rješenje o dodjeli prava na emitovanje za FM radio. Rješenje možete preuzeti ovdje.

 
Obavještenje o usmenoj raspravi
06.05.2016.

U Agenciji za elektronske medije održaće se usmena rasprava, po prigovoru Advokatsko ortačkog društva "Anđelić-Dragović" od 24.12.2015. godine i dopuni istog od 08.03.2016. godine, zbog kršenja autorskog prava "P&P Permissions & Rights Ltd." i neovlašćenog iskorišćavanja autorskih djela, prilikom emitovanja serije "Underbelly" ("Rat podzemlja") na kanalu "RTS1", u okviru AVM usluge na zahtjev "Telemach" i žalbi koju je navedeno ortačko društvo podnijelo na Rješenje direktora Agencije za elektronske medije broj 02-441 od 29.03.2016. godine.

Rasprava će se održati u ponedeljak, 16.05.2016. godine u 10:30h u prostorijama Agencije za elektronske medije (Bulevar Svetog Petra Cetlnjskog broj 9, Podgorica), I sprat - kanclearija broj 15.

Na usmenu raspravu, na kojoj će se sprovesti izvođenje dodatnih dokaza (uzimanje iskaza svjedoka), može doći svako ko smatra da se upravna stvar tiče njegovih pravnih interesa.

U skladu sa članom 146 ZUP-a, kompletni spisi vezani za navedeni predmet stavljaju se na uvid pozvanim licima.

Spisi se mogu razgledati svakog radnog dana u Agenciji za elektronske medije (kancelarija broj 15, u periodu od 11-13h).

Obavještenje možete preuzeti ovdje.

 
Kodeks novinara/novinarki Crne Gore
27.04.2016.

Agencija za elektronske medije pozdravlja usvajanje izmjena i dopuna Kodeksa novinara/novinarki Crne Gore, koje su usvojene uz podršku Kancelarije Predstavnice OEBS-a za slobodu medija i Savjeta Evrope.

Agencija izražava nadu da će dosljednom primjenom ovog važnog mehanizma samoregulacije medija doći do unapređenja prakse u radu medija i unapređenja profesionalnih standarda.

Invovirani Kodeks možete preuzeti ovdje.

 
Javni konkurs za pristup nacionalnom multipleksu MUX2
26.04.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije, na sjednici održanoj 26.04.2016. godine, donio je Odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodjelu prava na pružanje AVM usluga na zahtjev posredstvom druge DVB-T2 mreže sa nacionalnim pokrivanjem - MUX 2. Odluku možete preuzeti ovdje.

Takođe, na istoj sjednici Savjet je usvojio Odluku o kriterijumima i metodologiji bodovanja prijava na javni konkurs  za dodjelu prava na pružanje AVM usluga na zahtjev posredstvom druge DVB-T2 mreže sa nacionalnim pokrivanjem - MUX 2 raspisanog 26.04.2016. godine. Odluku možete preuzeti ovdje.

Prijave na konkurs dostavljaju se svakog radnog dana od 08:00 do 16:00 sati, zaključno sa 30.05.2016. godine do 16:00 sati neposrednom predajom na arhivi Agencije ili poštom na adresu:

Bul. Svetog Petra Cetinjskog br. 9
81000 Podgorica
Crna Gora

 
Još...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 64 - 70 of 279
Prigovori
Kontakt
TV Web
DigiTV SEE Short

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu