Skip to content

Agencija za elektronske medije

Izvještaj o stanju tržišta
14.08.2017.

Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika zaključno sa 30.06.2017. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Odobrenje za AVM uslugu na zahtjev sa Mkabl prenešeno na Telemach
10.08.2017.

Izmjenom izdatog odobrenja danas je, saglasno ranije izdatoj saglasnosti Savjeta Agencije za elektronske medije, završen proces trajnog prenosa Odobrenja za pružanje AVM usluge na zahtjev „M Kabl“ d.o.o. na privredno društvo „Telemach“ d.o.o iz Podgorice.

Ovim je završen višemjesečni proces spajanja privrednih društava „M Kabl“ d.o.o. i „Total TV Montenegro“ d.o.o. sa privrednim društvom „Telemach“ d.o.o.

Agencija je odobrila prenos odobrenja u cilju poboljšanja učinka i kvaliteta djelatnosti kroz optimizaciju korišćenja resursa, sredstava, infrastrukture i tehnologije.

Nakon prenosa odobrenja postojeći korisnici će biti u mogućnost da u punom obimu koriste usluge sa istim ili boljim kvalitetom.

Rješenje o izmjeni odobrenja možete preuzeti ovdje.

 
Konkurs za tri radna mjesta
07.08.2017.

Na osnovu čl. 7 i 13 Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Agenciji za elektronske medije i člana 50 Statuta Agencije za elektronske medije, direktor raspisuje Konkurs za tri radna mjesta:

- Savjetnik/Savjetnica za upravno-pravne poslove

- Savjetnika/Savjetnicu za finansije

- Domar/Portir

Detaljnije o konkursu možete pogledati ovdje

 
Saopštenje za javnost
28.07.2017.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na današnjoj sjednici, usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za elektronske medije za prvo polugođe 2017. godine.

Upoređujući elemente ostvarenja prihoda u odnosu na planirane u prvom polugođu 2017. godine, može se konstatovati da se Agencija pridržavala usvojenog Finansijskog plana. Prihod od naknada za emitovanje ostvaren je za 4,6% manje od planiranog, dok je prihod od naknada za pružanje AVM usluga na zahtjev za 2,7% veći od planiranog.

Agencija je u prvom polugođu 2017. godine ostvarila ukupan prihod od 529.719,21€, sa ukupnim rashodom od 375.940,45€, što znači da je ostvarena pozitivna razlika u iznosu od 153.778,76€. U izvještajnom periodu, Agencija je uspjela da obezbijedi efikasno funkcionisanje i ostvarivanje planiranih ciljeva. Ovakav rezultat ostvaren je zahvaljujući stalnoj internoj kontroli, mjesečnoj analizi prihoda i rashoda i praćenja likvidnosti  poslovanja.

Takođe, u skladu sa rješenjem Savjeta Agencije, pružalac AVM usluge na zahtjev "Total TV" je postalo privredno društvo "Telemach".

Agencija je odobrila prenos odobrenja u cilju poboljšanja učinka i kvaliteta djelatnosti kroz optimizaciju korišćenja resursa, sredstava, infrastrukture i tehnologije.

Nakon prenosa odobrenja postojeći korisnici će biti u mogućnost da u punom obimu koriste usluge "Total TV" sa istim ili boljim kvalitetom.

Agencija smatra da je na ovaj način doprinosi unaprijeđenju kvaliteta usluge "Total TV" i cjelokupnog tržišta AVM usluga na zahtjev.

 
Aktuelno
28.07.2017.

Na sjednici održanoj 28. jula 2017. godine Savjet Agencije za elektronske medije je usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju AEM za prvo polugođe 2017. godine. Finansijski izvještaj i odluku Savjeta o njegovom usvajanju možete preuzeti ovdje.

 
Odobrenje za AVM uslugu na zahtjev sa Total TV prenešeno na Telemach
26.07.2017.

Nakon dobijanja prethodne saglasnosti Savjeta Agencije za elektronske medije i plaćanja naknade za prenos odobrenja, izvršen je trajni prenos Odobrenja za pružanje audiovizuelne medijske usluge na zahtjev Total TV broj O-AVMD-06 sa privrednog društva "Total TV Montenegro“ d.o.o. na privredno društvo „Telemach“ d.o.o.

Rješenja Savjeta Agencije za elektronske medije o davanju saglasnosti za prenos pomenutog odobrenja (akt br. 02-506/1 od 13.04.2017. godine) možete preuzeti ovdje.

Rješenje o izmjeni i dopuni Odobrenja za pružanje audiovizuelne medijske usluge na zahtjev Total TV broj O-AVMD–06, kojim je konstatovana izmjena imaoca odobrenja možete preuzeti ovdje.

 
Još...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 64 - 70 of 356
Kontakt
Birajmo
Medijska pismenost
Nasilje2

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu