Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje za javnost
23.10.2015.

U kontekstu sveukupnih dešavanja u vezi javnih protesta dijela parlamentarnih stranaka i koalicija u Crnoj Gori, cjelokupna crnogorska javnost je proteklih dana registrovala i osudila pojave ometanja novinara u vršenju njihovih profesionalnih dužnosti, uz indikatore neopravdane primjene sile i nesporan slučaj uništavanja imovine jednog elektronskog medija i nanošenja tjelesnih povreda njegovom zaposlenom novinaru.

Agencija za elektronske medije, kao i uvijek, najoštrije osuđuje svaku praksu neopravdane primjene sile u bilo kojoj oblasti društvenog života, a posebno prema novinarima i medijima, čija je slobodna djelatnost od prvorazrednog društvenog značaja i javnog interesa. Sloboda medija je osnovna jedinica mjere slobode društva.

Rukovođena vrijednostima na kojima se temelji crnogorsko društvo, Agencija za elektronske medije na građane apeluje, a od organizatora protesta i državnih organa zahtijeva, da u subotu, 24. oktobra, iskažu maksimalno poštovanje ljudskih i profesionalnih prava novinara i drugih predstavnika medija, da prema njima postupaju striktno po propisima i da im omoguće nesmetano obavljanje njihovih složenih i odgovornih poslova.

Takođe, Agencija očekuje od svih medija, a posebno elektronskih, da svojim profesionalnim radom doprinesu potpunom, objektivnom i blagovremenom informisanju građana i unapređenju dijaloga o svim važnim pitanjima, uz poštovanje ustavnog poretka, zakona i institucija Crne Gore.

 
Izvještaj o stanju tržišta
14.10.2015.

Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika zaključno sa 30.09.2015. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
07.10.2015.

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Džafić primio je danas predsjednika „Politiken fondacije“ Jurgena Ejbola.

Razgovarano je o izazovima sa kojima se suočavaju mediji u Crnoj Gori. Posebna pažnja posvećena je uslovima za ravnopravan pristup i opstanak na tržištu elektronskih medija u svijetlu sve jače konkurencije koju stvaraju nove tehnološke platforme i usluge iz zemlje i šire, posebno našeg regiona.

Prepoznata je uloga nezavisnog regulatornog organa kao faktora koji doprinosi efikasnom praćenju poštovanja programskih standarda ali i sprovođenju mehanizama za pružanje podrške za unapređenje programske ponude elektronskih medija.

Istaknut je značaj dosljedne i transparentne primjene odgovarajućih mjera podrške za očuvanje i razvoj produkcije lokalnih sadržaja kako bi se obezbijedila kvalitetna i blagovremena informisanost građana o pitanjima od značaja za njihov život i rad.

Fotografije sa sastanka možete pogledati u galeriji.

 
Saopštenje za javnost
23.09.2015.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na sjednici održanoj 23.09.2015. godine, usvojio Finansijski plan i Plan rada Agencije za elektronske medije za 2016. godinu.

Plan rada Agencije i odluku o njegovom usvajanju možete preuzeti ovdje, a Finansijski plan i odgovarajuću odluku Savjeta ovdje.

 
Aktuelno
11.09.2015.

Časopis The Channel,  koji izdaje Asocijacija za međunarodnu radio-difuziju (AIB) objavio je tekst pod nazivom “Crna Gora poslije digitalizacije”.

Tekst (na engleskom jeziku) možete preuzeti ovdje.

 
Izvještaj o stanju tržista distribucije
18.08.2015.

Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika zaključno sa 31.07.2015. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 64 - 70 of 253
Prigovori
DigiTV SEE Short
TV Web

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu