Skip to content

Agencija za elektronske medije

Obavještenje o usmenoj raspravi
11.03.2016.

U Agenciji za elektronske medije održaće se usmena rasprava po prigovoru Advokatsko-ortačkog društva „Anđelić-Dragović" od 24.12.2015. godine i dopuni istog od 08.03.2016. godine, zbog kršenja autorskog prava „P&P Permissions & Rights Ltd." i neovlašćenog iskorišćavanja autorskih djela, prilikom emitovanja serije „Underbelly" („Rat podzemlja") na kanalu „RTS1", u okviru AVM usluge na zahtjev "Total TV" i "Telemach".

Rasprava će se održati u četvrtak, 17.03.2016.godine u 9:00 sati u prostorijama Agencije za elektronske medije (Sv. Petra Cetinjskog 9, Podgorica), I sprat, kancelarija 15.

U usmenoj raspravi mogu učestvovati sva lica koja smatraju da se upravna stvar tiče njihovih pravnih interesa.

U skladu sa članom 146 ZUP-a, svi spisi vezani za ovaj predmet stavljaju se na uvid pozvanim licima, i mogu se dobiti na uvid svakog radnog dana u Agenciji za elektronske medije (kancelarija 15), u periodu 11-13h.

 
Saopštenje - finansijska podrška projektu Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore
03.03.2016.

Danas je Agencija za elektronske medije donijela odluku da finansijski podrži projekat pokretanja informativnog web portala i informativnih aplikacija za mobilne telefone za sve članice Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore.

Očekuje se da će se realizacijom navedenog projekta doprinijeti boljem zadovoljenju potreba lokalnih zajednica za objektivnim i provjerenim informacijama od posebnog interesa za javnost. Cijeneći značaj i neophodnost bolje prezentacije sadržaja lokalnih javnih emitera u Crnoj Gori, direktor Agencije za elektronske medije odlučio je da se projekat podrži sa donacijom u iznosu od 1.500,00EUR.

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES) je udruženje lokalnih javnih emitera Crne Gore koje okuplja 14 radio i 3 TV stanice čiji su osnivači Skupštine opština.

Odluku možete preuzeti ovdje.

 
Agencija za elektronske medije postala sponzor RK "Morača 2015"
16.02.2016.

Agencija za elektronske medije je postala sponzor ženskog i muškog rukometnog kluba „Morača 2015“ iz Podgorice, čiji članovi su mladi još uvijek nedovoljno afirmisani ljudi.

Inicijativu za pomoć ovom klubu pokrenula je Skupština Glavnog grada.

Veoma smo ponosni na ovo sponzorstvo, tim više što je rukomet jedan od najuspješnijih i najtrofejnijih sportova u Crnoj Gori sa izvanrednim rezultatima, kako u klubskom, tako i na reprezentativnom nivou.

Agencija za elektronske medije želi biti dio ove već sada uspješne priče.

U narednom periodu Agencija za elektronske medije planira nastavak podrške oblastima koje smatramo od ključne važnosti za dobrobit šire zajednice.

Ugovor o sponzorstvu možete preuzeti ovdje.

 
Pravilnik o programskim standardima u elektronskim medijima
15.02.2016.

Stupile su na snagu Izmjene Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima koje se, između ostalog, odnose na uvođenje novog graničnog perioda od 23 do 6 sati.

Izmjenom Pravilnika, pored već postojećih grafičkih oznaka, za odgovarajuće kategorije programa, 16 i 18, uvedena je grafička oznaka 12 za programske sadržaje koji nijesu namijenjeni maloljetnicima ispod 12 godina.

Posebno ističemo da se obaveza raspoređivanja sadržaja koji se označavaju grafičkom oznakom 16 i 18 ne primjenjuje na sadržaje koji se emituju u okviru audiovizuelne medijske usluge na zahtjev koja je dostupna samo uz uslovni pristup i daje mogućnost roditeljske kontrole.

Prečišćeni tekst Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje - Pravilnik o elektronskim publikacijama
08.02.2016.

Danas je stupio na snagu Pravilnik o elektronskim publikcijama kojim se propisuje sadržaj, način vođenja i postupak upisa u registar elektronskih publikacija. Ovim pravilnikom se bliže utvrđuju prava i obaveze pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge elektronskih publikacija u skladu sa Zakonom o medijima, Zakonom o elektronskim medijima i drugim pozitivno-pravnim domaćim i međunarodnim dokumentima.

Pružaoci elektronskih publikacija su slobodni u kreiranju i uređivanju sadržaja, uz poštovanje standarda koji se odnose na: registaraciju elektronskih publikacija, identifikaciju, prava na ispravku i odgovor. Elektronske publikacije moraju poštovati privatnosti i dostojanstva građana, štititi integritet maloljetnika i ranjivih osoba, ne smiju pružati usluge koje ugrožavaju ustavni poredak i nacionalnu bezbjednost, zabranjeno je podsticanje, omogućavanja podsticanja ili širenja mržnje ili diskriminacije.

Elektronske publikacije koje pružaju mogućnost komentarisanja objavljenih programskih sadržaja moraju usvojiti jasna i precizna pravila kometarisanja i registracije.

Pozivamo sve pružaoce elektronskih publikacija, da u roku od 60 dana, Agenciji podnesu prijavu za upis u registar i da usklade svoj rad sa odredbama pravilnika.

Saopštenje možete preuzeti ovdje.

Pravilnik o elektronskim publikacijama možete preuzeti ovdje.

Obrazac prijave za upis u registar elektronskih publikacija možete preuzeti u prostorijama Agencije za elektronske medije ili ovdje.

 
Poziv za javnu raspravu
22.01.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije je na 119. sjednici usvojio Predlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o visini, načinu utvrđivanja i plaćanja naknada po osnovu izdatih odobrenja za pružanje audiovizuelnih medijskih usluga.

Saglasno članu 45 Zakona o elektronskim medijima ("Sl. list Crne Gore", br. 46/10, 40/11, 53/11 i 06/13), Agencija za elektronske medije ovim putem upućuje poziv svim zainteresovanim stranama da iznesu primjedbe, predloge, sugestije i na taj način doprinesu kvalitetu ovog dokumenta.

Predlog Pravilnika možete preuzeti ovdje.

Pozivamo vas da, ukljućivanjem u javnu raspravu, doprinesete kvalitetu ovog dokumenta. Vaše predloge, sugestije i komentare, u pisanoj formi, možete dostaviti Agenciji za elektronske medije do 8. februara 2016. godine putem faxa: 020/201-440, elektronske pošte: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili na adresu Bulevar Svetoga Petra Cetinjskog 9, Podgorica.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 57 - 63 of 259
TV Web
Prigovori
Kontakt
DigiTV SEE Short

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu