Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje za javnost povodom izborne tišine
14.10.2016.

Agencija za elektronske medije je danas podsjetila sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori na odredbe Zakona o izboru odbornika i poslanika, član 6 i 64a, da izborna propaganda preko medija i javnih skupova, kao i pravo na medijsko praćenje u predizbornoj kampanji prestaju 24 časa prije dana održavanja izbora.

Kako su izbori za odbornike i poslanike zakazani za 16. oktobar, to predizborna tišina počinje u petak 14. oktobra 2016. godine u ponoć.

U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje:

- političko-propagandnih spotova/klipova

- oglasa podnosilaca izbornih lista

- programskih sadržaja posvećenih predstavljanju ili sučeljavanju podnosilaca izbornih lista

- objavljivanje rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora.

Agencija za elektronske medije podsjeća i da na dan izbora, tokom trajanja glasanja, nikome nije dozvoljeno da u programima elektronskih i drugih medija objavljuje procjenu rezultata glasanja.
Imajući u vidu dostupnost TV programa iz regiona posredstvom različitih kablovskih platformi, Agencija će pratiti da li se u sadržajima tih emitera krši predizborna tišina.

U skladu sa svojim nadležnostima propisanim Zakonom o elektronskim medijima, Agencija za elektronske medije će, bez odlaganja, preduzeti mjere koje joj stoje na raspolaganju da spriječi kršenje predizborne tišine.

Agencija za elektronske medije apeluje na sve elektronske medije da poštuju predizbornu tišinu kako bi dali svoj puni doprinos atmosferi tolerancije i uspješnom sprovođenju izbornog procesa u Crnoj Gori.

 
Saopštenje za javnost
27.09.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na sjednici održanoj 23.09.2016. godine, usvojio Finansijski plan i Plan rada Agencije za elektronske medije za 2017. godinu. Na istoj sjednici, Savjet je donio Rješenje o raspodjeli sredstava iz Fonda Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima.

Plan rada Agencije i odluku o njegovom usvajanju možete preuzeti ovdje, a Finansijski plan i odgovarajuću odluku Savjeta ovdje.

Rješenje o raspodjeli sredstava možete preuzeti ovdje a saopštenje Savjeta sa sjednice ovdje.

 
Prava i obaveze pružalaca usluga elektronskih publikacija
26.09.2016.
Imajući u vidu značaj elektronskih publikacija za ostvarivanje prava na slobodno, istinito, cjelovito, nepristrasno i blagovremeno informisanje javnosti, Agencija za elektronske medije je pozvala pružaoce usluga elektronskih publikacija da poštuju odredbe Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o elektronskim publikacijama. Pismo koje je ovim povodom uputila Agencije se može preuzeti ovdje.

Ona je posebno apelovala na sve one pružaoce ovih usluga koji to nijesu do sada učinili, da se registruju kod Agencije podnošenjem prijave za upis u registar elektronskih publikacija i da usklade svoj rad sa odredbama Pravilnika. Poziv za upis u registar elektronskih publikacija se može preuzeti ovdje, a Obrazac prijave za upis u registar elektronskih publikacija se može preuzeti ovdje.
 
Pismo javnim emiterima - predstavljanje podnosilaca izbornih lista
22.09.2016.

Imajući u vidu značaj i ulogu javnih emitera za objektivno i pravovremeno informisanje javnosti o svim fazama izbornog procesa, Agencija za elektronske medije podsjeća sve javne emitere na njihova prava i obaveze u vezi sa predstavljanjem podnosilaca izbornih lista.

Pismo javnim emiterima ovim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje
16.09.2016.
Saopštenje Savjeta Agencije za elektronske medije povodom zaštite prava i interesa maloljetnih lica u domenu političkog oglašavanja možete preuzeti ovdje
 
Izvještaj o stanju tržišta
16.09.2016.
Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika zaključno sa 31.08.2016. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 57 - 63 of 293
DigiTV SEE Short
Kontakt
Prigovori
TV Web

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu