Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje za javnost
17.01.2018.

Ukazujemo na činjenicu da elektronski mediji i portali prilikom izvještavanja o nesrećama ili porodičnim tragedijama, moraju poštovati pravo na privatnost porodice žrtava i drugih osoba koje su pogođene tim događajima.

U elektronskim medijima i publikacijama je zabranjeno objavljivanje informacije kojom se otkriva identitet maloljetnika i iznošenje  pojedinosti iz porodičnih odnosa i privatnog života djeteta. Otkrivanjem indentiteta i pojedinosti iz porodičnih odnosa i privatnog života maloljetnika može se nanijeti šteta njihovom duševnom razvoju i ugrožavanju dostojanstva.

Ne dovodeći u pitanje javni interes da se ukaže na opravdanost ili osnovanost učestalih apela za animiranje javnosti u svrhu obezbjeđenja pomoći ugroženim licima, kao i na ulogu ili angažovanje nadležnih institucija u rješavanju takvih slučajeva, posebno kad su uključeni maloljetnici, Agencija ne može opravdati otkrivanje indentiteta i pojedinosti iz porodičnih odnosa i privatnog života maloljetnika, zbog čega ćemo sanikcionisati sve elektronske medije koji prekrše navedene standarde.

Takođe, elektronski mediji i portali su dužni da dosljednom primjenom profesionalnih i etičkih standarda novinarskog kodeksa na primjeren način realizuju obavezu informisanja javnosti i potrebu za iskazivanjem saosjećanja, uz eliminisanje rizika od senzacionalizma.

Obzirom da svako narušavanje privatnosti mora biti opravdano dokazivim javnim interesom, a naročito kada se radi o maloljetnicima, apelujemo na elektronske medije i portale da poštuju pravo na privatnost porodice, koja je preživjela porodičnu tragediju gubitka člana porodice.

 
Poziv za sjednicu Savjeta Agencije
12.01.2018.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u ponedeljak, 15. januara sa početkom u 11 sati.  Poziv za 187. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

Sjednica je otvorena za medije. Molimo sve zainteresovane koji žele da prate sjednicu da se prijave putem mejl adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

 
Aukcija umjetnina u sluzbi borbe protiv raka dojke
21.12.2017.

Agencija za elektronske medije je učestvovala na aukciji umjetničkih djela akademskih slikara, koje je organizovana NVO “Zdrava Dona Montenegrina”. Kupovinom slike akademske slikarke Sanje Raonić, Agencija je podržala aktivnosti ove NVO u borbi protiv karcinoma dojke.

Zdrava Dona Montnegrina je društvo za borbu protiv raka dojke koje već devet godina organizuje brojne uspješne akcije, među kojima i prikupljanje sredstava za mamograf, opremanje dnevne bolnice na Klinici za onkologiju kao i doniranje računara, štampača i kopir aparata toj klinici.

Na aukciji su, pored Agencije, učestvovali humani pojedinci i privrednici i prikupljeno je 6.450 €. Cilj aukcije je bilo buđenje svijesti crnogorskih žena o važnosti redovnog pregleda dojki, kako bi sačuvale ne samo sopstveno zdravlje, već i zdravlje cijele porodice.

Fotografije sa aukcije možete pogledati ovdje.

 
Aktuelno
15.12.2017.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u srijedu, 20. decembra sa početkom u 11 sati.  Poziv za 184. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

Sjednica je otvorena za medije. Molimo sve zainteresovane koji žele da prate sjednicu da se prijave putem mejl adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

 
Memorandum o saradnji izmedju AEM i Agencije za zaštitu konkurencije
13.12.2017.

Danas je zaključen Memorandum o saradnji između Agencije za elektronske medije (AEM) i Agencije za zaštitu konkurencije (AZZK). AEM i AZZK će zajednički uložiti dodatne napore da svojom saradnjom doprinesu povećanju stepena poštovanja načela regulacije AVM sektora.

AEM i AZZK su se saglasile da će sarađivati u oblastima od zajedničkog interesa. Saradnja se primarno odnosi na razvoj i razmjenu znanja i informacija od značaja za promociju i zaštitu konkurencije i prevenciju zloupotreba dominantnog položaja na tržištima usluga koje predstavljaju uslov za pružanje i/ili pristup AVM uslugama. Takođe, cilj Memomoranduma je unapređenje transparentnosti vlasništva i finansiranja pružalaca AVM usluga i sa njima povezanih lica u smislu Zakona o elektronskim medijima i Zakona o zaštiti konkurencije.

Memorandum o saradnji između AEM i AZZK možete preuzeti ovdje.

 
Izvještaj o stanju tržišta
13.12.2017.

Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika zaključno sa 31.10.2017. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 50 - 56 of 378
Kontakt
Nasilje2
Medijska pismenost
Prigovori

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu