Skip to content

Agencija za elektronske medije

Odobrenje za emitovanje "TV Balkan" prestalo da važi
12.07.2017.
Prestaje da važi Odobrenje za emitovanje broj O-TV-K-05 od 09.02.2015. godine, izdato privrednom društvu „Balkan Channel" d.o.o. iz Podgorice, emiteru televizijskog programa „Televizija Balkan".

Rješenje o prestanku odobrenja možete preuzeti ovdje.

 
Odgovor AEM Anteni M
11.07.2017.

U skladu sa članom 47 Zakona o medijima, dostavljamo vam odgovor na programski sadržaj objavljen posredstvom radijskog programa „Antena M" i teksta objavljenog na vašem portalu pod nazivom „Čudni standardi AEM: Za 7 hiljada eura duga sudsko izvršenje, za 40 hiljada upozorenje?!"

U cilju prevazilaženja problema nastalih zbog kašnjenja u izmirivanju obaveza po osnovu godišnje naknade Agencija za elektronske medije (Agencija) je sa emiterima koji su izrazili interes, potpisala protokol o reprogramu duga (protokol).

Protokol je podrazumijevao obavezu emitera da iznos duga izmiri u više mjesečnih rata (u zavisnosti od iznosa duga). Osim toga, protokol je predviđao da se obaveze po osnovu naknade za emitovanje, koje dospijevaju na naplatu poslije datuma potpisivanja protokola, plaćaju u skladu sa dinamikom predviđenom izdatim odobrenjima.

Agencija se obavezala da do isteka roka važenja protokola neće pokrenuti postupak sudske naplate duga, osim u slučaju kršenja obaveza emitera definisanih protokolom, kada se smatra da cjelokupan iznos duga dospijeva za naplatu odmah.

Obzirom da određeni broj emitera, među kojima i „RTV Nikšić" sa kojima je potpisan protokol, tokom 2016.g., nije ispoštovao predviđenu dinamiku izmirenja obaveza Agencija je, u toku 2016. i 2017.g., posredstvom javnih izvršitelja pokrenula 16 postupaka za prinudnu naplatu zaostalih dugovanja emitera po osnovu izdatih odobrenja za emitovanje.

Takođe, u toku 2016.g. vođeno je 16 postupaka prinudne naplate potraživanja koji su pokrenuti ranijih godina, odnosno protiv 8 emitera sa značajnim dugom po osnovu naknada za emitovanje.

Dakle, iz navedenog se može zaključiti da Agencija ima jednak tretman prema svim emiterima i nije na mjestu tvrdnja da posredstvom sudskog izvršitelja namirila dug isključivo od „RTV Nikšić". Postupak protiv ovog emitra je obustavljen usljed plaćanja kompletnog duga.

Posebno ističemo da je Agencija „RTV Nikšić", nakon izdatog upozorenja, kontaktirala sa osnivačem „RTV Nikšić" i ponudila zaključenje protokola, pod istim uslovima kao i svim ostalim emiterima, što je ovaj emiter odbio.
 
Aktuelno
05.07.2017.

Agencija za elektronske medije je danas objavila Informaciju o dosadašnjim raspodjelama sredstava iz Fonda za pomoć komercijalnim radio emiterima.

Dokument možete preuzeti ovdje.

 
Odobrenje za emitovanje ,,Russkoe Radio" prestalo da važi
04.07.2017.

Postupajući po službenoj dužnosti u predmetu utvrđivanja uslova za prestanak važenja Odobrenja za emitovanje br. O-R-K-28, direktor Agencije za elektronske medije donosi odluku o prestanku važenja odobrenja privrednom društvu ,,Tripk Com" d.o.o iz Budve.

Rješenje se može preuzeti ovdje

 
Odluka o obustavljanju postupka V-te raspodjele sredstava AEM
20.06.2017.

Savjet Agencije za elektronske medije je obustavio postupak po javnom kunkursu za raspodjelu sredstava iz Fonda Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima, objavljenom 8. maja 2017. godine i poništio sve radnje sprovedene u vezi sa ovim javnim konkursom.

Tekst odluke možete preuzeti ovdje.

 
Suspendovano odobrenje za emitovanje „Agro radio“
19.06.2017.

Danas je direktor Agencije za elektronske medije donio Rješenje kojim je privrednom društvu „Green Room“ d.o.o. iz Podgorice, emiteru radijskog programa „Agro Radio“ drugi put privremeno, u trajanju od 48 časova, oduzeto (suspendovano) Odobrenje br. O-R-K-50 od 27.07.2016.godine, kao upravno-nadzorna mjera zbog kršenja člana 113 st. 1 Zakona o elektronskim medijima i tačke 3.2. Odobrenja. Rješenje se može preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 50 - 56 of 332
Kontakt
Birajmo
Prigovori
Nasilje2

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu