Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje za javnost Savjeta AEM
19.07.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije izražava zabrinutost zbog nedavno podnesenih amandmana Skupštini Crne Gore na postojeće medijske zakone. Radikalno mijenjanje postojeće medijske regulative nije adekvatan i održiv način da se ona unaprijedi. Ovo posebno ima težinu jer se radi o zakonima iz oblasti osnovnih ljudskih prava. Pored toga što predlozi izmjena zakona imaju niz dobrih rješenja, imaju i čitav niz loših amandmana koji mogu ozbiljno ugroziti funkcionisanje postojećeg medijskog sistema, a veliki broj medija dovesti na ivicu opstanka.

Savjet Agencije za elektronske medije je mišljenja da se o svim izmjenama medijskih zakona mora organizovati javna rasprava, prije njihovog upućivanja u redovnu proceduru Skupštine Crne Gore. Takođe smatramo da bi trebalo čuti i mišljenje eksperata Savjeta Evrope i Evropske Komisije.

Na ovaj način bi se izbjegla brzopleta rješenja koja mogu unazaditi kompletan medijski sistem u našoj državi i vratiti nas na stanje od prije petnaest godina. Zato apelujemo na Skupštinu da predložene izmjene zakona vrati na javnu raspravu, pa tek po njenom okončanju stavi na dnevni red.

 
Aktuelno
19.07.2016.

Na sjednici održanoj 18. jula 2016. godine Savjet Agencije za elektronske medije je usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za prvo polugođe 2016. godine. Finansijski izvještaj i odluku Savjeta o njegovom usvajanju možete preuzeti ovdje.

Na istoj sjednici, Savjet je donio i Izvještaj o raspodjeli sredstava iz fonda Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima, koji možete preuzeti ovdje.

 
Izvještaj o stanju tržišta
12.07.2016.

Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika zaključno sa 30.06.2016. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Raspodjela sredstava iz Fonda AEM
24.06.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na sjednici održanoj 24.06.2016. godine, donio Rješenje o raspodjeli sredstava iz fonda Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima.

Rješenje možete preuzeti ovdje.
 
Aktuelno
23.06.2016.

Po rješenju diirektora Agencije za elektronske medije, u Sektoru za monitoring pripremljena je Informacija o zastupljenosti programa prilagođenih osobama sa oštećenim vidom i sluhom i programa od značaja za osobe sa invaliditetom, na osnovu rezultata monitoringa emitovanih programa dijela elektronskih medija u Crnoj Gori, izvršenog u periodu od 21. do 27. maja 2016. godine.

Dokument se može preuzeti ovdje.

 
Aktuelno
09.06.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije je na sjednici održanoj 9. juna 2016. godine utvrdio spisak blagovremenih i potpunih prijava na javni konkurs za dodjelu prava na pružanje AVM usluga na zahtjev posredstvom druge DVB-T2 mreže sa nacionalnim pokrivanjem - MUX2. Spisak možete preuzeti ovdje.

Nakon razmatranja jedine potpune i blagovremene prijave, Savjet Agencije je donio Rješenje o dodjeli prava na pružanje AVM usluga na zahtjev posredstvom pomenute mreže, koje možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 36 - 42 of 259
TV Web
Prigovori
Kontakt
DigiTV SEE Short

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu