Skip to content

Agencija za elektronske medije

Javni konkurs za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa
07.06.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije, na sjednici održanoj 06.06.2016. godine, donio je Odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa. Odluku možete preuzeti ovdje.

Takođe, na istoj sjednici Savjet je usvojio Odluku o kriterijumima i metodologiji bodovanja prijava na javni konkurs za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa raspisanog 08.06.2016. godine. Odluku možete preuzeti ovdje.

Prijave na konkurs dostavljaju se svakog radnog dana od 08:00 do 16:00 sati, zaključno sa 11.07.2016. godine do 16:00 sati neposredno predajom na arhivi Agencije ili poštom na adresu:

Bul. Svetog Petra Cetinjskog br. 9
81000 Podgorica
Crna Gora

Obrazac za prijavu na javni konkurs za dodjelu prava na emitovanje možete preuzeti ovdje.

 
III konkurs za raspodjelu sredstava iz Fonda AEM
25.05.2016.

Na sjednici održanoj 24. maja 2016. godine Savjet Agencije za elektronske medije je usvojio Odluku o raspisivanju III javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz Fonda Agencije za pomoć komercijalnim radio emiterima kao i Odluku o kriterijumima i metodologiji bodovanja prijava. Ove dokumente možete preuzeti ovdje.

Saopštenje Savjeta Agencije ovim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
24.05.2016.

Agencija za elektronske medije je donirala 3.000€ Navladinoj organizaciji „Fenix Crna Gora“ iz Podgorice (udruženje roditelja djece oboljele od raka), za realizaciju njihove inicijative za renoviranje dijela Odjeljenja dječje pedijatrije Kliničkog centra Crne Gore i adaptacije tog prostora za liječenje djece oboljele od raka.

Pomenuta inicijativa ima za cilj da se popravi trenutna situacija u kojoj se djeca oboljela od raka liječe i borave sa svom ostalom djecom, čime je njihov organizam (već ugrožen od bolesti i hemoterapije) izložen svim ostalim bolestima i infekcijama zbog odsustva izolacije.

Odluku o donaciji možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
18.05.2016.

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Beli Džafić sastao se danas sa predstavnicima OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava u okviru njihove misije za procjenu potreba za praćenje predstojećih izbora.

Uvažavajući značaj medija u blagovremenom i objektivnom informisanju i predstavljanju istaknuta je potreba očuvanja njihove autonomije i nezavisnosti. Posebno je istaknuta potreba praćenja poštovanja i ostvarivanja uloge i nadležnosti svih organa koji imaju zakonski određenu ulogu u praćenju rada medija u predizbornom procesu. U tom smislu, pored uloge Agencije za elektronske medije i savjeta javnih emitera, posebno je istaknuto formiranje i rad skupštinskog odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije.

Predstavnici Agencije su podržali dolazak posmatračke misije prije i u toku izbora, kao mehanizma koji bi mogao doprinijeti njihovom efikasnijem i transperentnijem sprovođenju.

Saopštenje možete preuzeti ovdje.

Slike sa sastanka možete pogledati ovdje.

 
Rješenje o dodjeli prava na emitovanje radijskih programa
10.05.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije je na sjednici održanoj 09.05.2016. godine utvrdio Spisak podnosilaca prijava na konkurs za FM čije su prijave potpune i podnijete u predviđenom roku. Spisak možete preuzeti ovdje.

Takođe, Savjet Agencije je na istoj sjednici donio Rješenje o dodjeli prava na emitovanje za FM radio. Rješenje možete preuzeti ovdje.

 
Obavještenje o usmenoj raspravi
06.05.2016.

U Agenciji za elektronske medije održaće se usmena rasprava, po prigovoru Advokatsko ortačkog društva "Anđelić-Dragović" od 24.12.2015. godine i dopuni istog od 08.03.2016. godine, zbog kršenja autorskog prava "P&P Permissions & Rights Ltd." i neovlašćenog iskorišćavanja autorskih djela, prilikom emitovanja serije "Underbelly" ("Rat podzemlja") na kanalu "RTS1", u okviru AVM usluge na zahtjev "Telemach" i žalbi koju je navedeno ortačko društvo podnijelo na Rješenje direktora Agencije za elektronske medije broj 02-441 od 29.03.2016. godine.

Rasprava će se održati u ponedeljak, 16.05.2016. godine u 10:30h u prostorijama Agencije za elektronske medije (Bulevar Svetog Petra Cetlnjskog broj 9, Podgorica), I sprat - kanclearija broj 15.

Na usmenu raspravu, na kojoj će se sprovesti izvođenje dodatnih dokaza (uzimanje iskaza svjedoka), može doći svako ko smatra da se upravna stvar tiče njegovih pravnih interesa.

U skladu sa članom 146 ZUP-a, kompletni spisi vezani za navedeni predmet stavljaju se na uvid pozvanim licima.

Spisi se mogu razgledati svakog radnog dana u Agenciji za elektronske medije (kancelarija broj 15, u periodu od 11-13h).

Obavještenje možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 36 - 42 of 253
Prigovori
DigiTV SEE Short
TV Web

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu