Skip to content

Agencija za elektronske medije

Objavljivanje podataka o vlasništvu pružalaca AVM usluga
02.12.2011.

Agencija za elektronske medije je uputila poziv svim pružaocima audiovizuelnih medijskih usluga (emiteri i KDS/MMDS/DTH/IPTV operatori) da, do 31. decembra 2011. godine, Agenciji dostave podatke o fizičkim i pravnim licima (ime/naziv, sjedište/prebivalište) koja su u toku ove godine neposredno ili posredno postala imaoci akcija ili udjela u tom pružaocu AVM usluge, sa podatkom o procentu tih akcija ili udjela.

Osim ovih podataka, pružaoci audiovizuelnih medijskih usluga treba da dostave i podatke o:

1) svom vlasničkom učešću u drugim pravnim licima koja su pružaoci AVM usluge;

2) učešću njegovih vlasnika većem od 10% u vlasništvu pravnih lica koja su pružaoci AVM usluga.

Sve ove podatke Agencija je dužna da objavi u "Službenom listu Crne Gore".

Prikupljanje i objavljivanje podataka o vlasništvu pružalaca audiovizuelnih medijskih usluga sprovodi se kao mjera za obezbjeđenja transparentnosti njihovog vlasništva a sve u cilju zaštite pluralizma i podsticanja raznovrsnosti elektronskih medija.

Poziv Agencije i Obrazac za objavljivanje podataka o vlasništvu možete preuzeti ovdje.

 
Izricanje mjere upozorenja emiteru TV Vijesti
08.11.2011.

Direktor Agencije za elektronske medije izrekao je upravno-nadzornu mjeru upozorenja emiteru TV Vijesti. Tekst rješenja sa obrazloženjem možete preuzeti ovdje.

 
Izricanje mjere upozorenja emiteru TV MBC
06.11.2011.

Tekst rješenja direktora Agencije za elektronske medije kojom se izriče upravno-nadzorna mjera upozorenja emiteru TV MBC možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
25.10.2011.

Agencija za elektronske medije, kao nezavisni regulatorni organ za oblast audio-vizuelnih medijskih usluga, konstatovala je da je u crnogorskim elektronskim medijima i elektronskim publikacijama (internet portalima) proteklih dana povećan broj informacija koje sadrže direktan opis nasilja i njegovih posljedica, ili snimke žrtava koji mogu uznemirujuće, pa i šokantno djelovati na publiku.

Saopštenje AEM povodom ovog problema možete preuzeti ovdje.

 
Izvještaj o stanju tržišta
20.10.2011.

Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i TV programa za treći kvartal 2011. godine možete preuzeti ovdje, a saopštenje Agencije za elektronske medije tim povodom ovdje.

 
Saopštenje za javnost
17.10.2011.

Danas je u organizaciji Agencije za elektronske medije, uz podršku misije OEBS-a u Crnoj Gori, otvoren dvodnevni seminar posvećen razmatranju aktuelnih pitanja iz oblasti programskih standarda i komercijalnih audiovizuelnih komunikacija.

Seminar su otvorili direktor Agencije za elektronske medije Abaz Beli Džafić i Žerom Kel, prvi sekretar Francuske Ambasade u Crnoj Gori.

Saopštenje za javnost povodom seminara možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 288 - 294 of 344
Birajmo
Prigovori
Nasilje2
Kontakt

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu