Skip to content

Agencija za elektronske medije

Aktuelno
19.03.2018.

Agencija za elektronske medije je, u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, objavila Pregled podataka o transparentnosti vlasništva pružalaca AVM usluga u Crnoj Gori za 2017. godinu.

Pregled podataka možete pogledati ovdje.

 
Poziv za sjednicu Savjeta Agencije
19.03.2018.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u srijedu, 21. marta sa početkom u 11 sati.  Poziv za 197. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

Sjednica je otvorena za medije. Molimo sve zainteresovane koji žele da prate sjednicu da se prijave putem mejl adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Mediji koji se ne prijave neće moći prisustvovati sjednici.

 
Aktuelno
16.03.2018.

Direktor Agencije Abaz Beli Džafić, sa saradnicima, juče se sastao sa Vojislavom Raonićem, liderom tima za implemetaciju Regionalnog projekata Evropske komisije za podršku javnim medijskim servisima u zamljama Zapadnog Balkana, i sa Željkom Lekić Subašić, zamjenicom lidera projektnog tima.

Postignuta je saglasnost o značaju saradnje javnih servisa šest zemalja regiona i sprovođenja reformskog procesa u njihovim medijskim servisima.

Saopštenje za javnost sa sastanka možete preuzeti ovdje a prateće fotografije možete pogledati ovdje.

 
Poziv za sjednicu Savjeta Agencije
14.03.2018.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u petak, 16. marta 2018. godine sa početkom u 12 sati.  Poziv za 196. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

Sjednica je otvorena za medije. Molimo sve zainteresovane koji žele da prate sjednicu da se prijave putem mejl adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. .

Mediji koji se ne prijave neće moći prisustvovati sjednici. 

 
Poziv za sjednicu Savjeta Agencije
23.02.2018.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u srijedu, 28. februara sa početkom u 11:00 sati.  Poziv za 195. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

Sjednica je otvorena za medije. Molimo sve zainteresovane koji žele da prate sjednicu da se prijave putem mejl adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

 
Saopštenje
20.02.2018.

PODGORICA, 19. FEBRUAR 2018. - Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali posjetio je Agenciju za elektronske medije gdje je razgovarao sa direktorom Abazom Belim Džafićem.

Sastanak je posvećen saradnji Agencije za elektronske medije i UNICEF-a i njihovoj zajedničkoj kampanji „Birajmo šta gledamo“.

Razgovaralo se o zajedničkim aktivnostima koje se tiču promovisanja medijske pismenosti među roditeljima i djecom, unapređenja kvaliteta izvještavanja medija o pitanjima koja se tiču prava djeteta i poboljšanja kvaliteta medijskih programa za djecu i mlade u Crnoj Gori.

Direktor Džafić i šef predstavništva UNICEF-a Kogali su saglasni da u digitalnom dobu medijska pismenost i medijska regulacija ne isključuju, već nadograđuju jedna drugu. Kao cilj zajedničke saradnje prepoznali su potrebu da se djeca u medijima istovremeno i štite i promovišu.

Direktor Džafić istakao je da je pored medijske regulacije, neophodno raditi na jačanju kapaciteta medija da etički izvještavaju o pitanjima koja se tiču djece, kao i na obezbjeđivanju sredstava i izgradnji kapaciteta medija da, u saradnji sa mladima, prave kvalitetne medijske programe za njih. Takođe, podvukao je značaj jačanja kritičke svijesti i medijske pismenosti građana kao mehanizma zaštite od onih nekvalitetnih medijskih programa koje Agencija po zakonu nije u mogućnosti da cenzuriše, ali za koje neće ni postojati interesovanje među medijski pismenom publikom, pa time ni ekonomski interes da se takvi programi emituju. 

Šef predstavništva UNICEF-a Kogali objasnio da se aktivnosti UNICEF-a u Crnoj Gori fokusiraju na pružanje podrške ostvarivanju prava svakog djeteta. Posebna pažnja se posvećuje najugroženijim grupama djece poput djece sa smetnjama u razvoju, romske i egipćanske djece, djece koja žive u institucijama, maloljetnika u sukobu sa zakonom, djece pogođene siromaštvom, itd. Takođe, rani razvoj i adolescencija su ključni periodi za razvoj djece, pa su to i teme o kojima je potrebno više i kvalitetnije izvještavati u medijima koristeći sve dostupne podatke i citirajući, između ostalog, i mišljenja mladih.

Na sastanku je zaključeno da je medijska pismenost ključna za razvoj svakog društva i izgradnju zdravog medijskog okruženja. Saradnja Agencije za elektronske medije i UNICEF-a na njenoj promociji obuhvatiće i partnere iz svih sektora društva.

Fotografije sa sastanka možete pogledati ovdje.


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 29 - 35 of 378
Kontakt
Nasilje2
Medijska pismenost
Prigovori

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu