Skip to content

Agencija za elektronske medije

Održana Druga akademija o medijskom pravu u jugoistočnoj Evropi
26.11.2013.

Početkom septembra u Sarajevu je održana „Druga akademija o medijskom pravu u jugoistočnoj Evropi”. Ovaj trodnevni skup održan je pod pokroviteljstvom Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) i u saradnji sa Fondacijom  Friedrich Ebert, Kancelarijom Predstavnice za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), OEBS-ovim misijama u jugoistočnoj Evropi, Evropskom unijom javnih radiotelevizija (EBU), Udruženjem javnih radiotelevizijskih servisa jugoistočne Evrope, kao i organizacijom "ARTICLE 19: Globalna kampanja za slobodu mišljenja".

Cilj Akademije je unaprjeđenje saradnje u razvoju i sprovođenju medijskog zakonodavstva u jugoistočnoj Evropi prema međunarodnim i evropskim medijskim standardima. Namjera joj je da se zaštita medijskih sloboda i prava na slobodu mišljenja podstakne razmjenom znanja/iskustava i učenjem iz primjera najboljih zakonodavnih okvira pojedinih država te prakse u sprovođenju medijskih standarda u regiji.

U fokusu ovogodišnje akademije bila su pitanja medijskog pluralizma, javnih radiotelevizijskih servisa i medijske slobode na internetu.

Akademija o medijskom pravu je okupila medijske profesionalce iz regije, advokate koji se bave medijskim pravom, zakonodavce/članove parlamenta, vladine službenike, članove regulatornih i samoregulatornih medijskih tijela, predstavnike civilnog društva te akademsku zajednicu s područja cijele jugoistočne Evrope koji se bave problematikom medijskih sloboda.

Finalni izvještaj sa ovogodišnje akademije možete preuzeti ovdje.

Više informacija o Akademiji mozete dobiti na veb sajtu http://www.medialawacademy.net.

 
Održana Regionalna konferencija za jugoistočnu Evropu
25.11.2013.

U okviru projekta Savjeta Evrope “Unapređenje slobode izražavanja i informisanja i slobode medija u Jugoistočnoj Evropi”, u Pržnu je, 14. i 15. novembra, održana Regionalna konferencija za Jugoistočnu Evropu pod nazivom “Jačanje nezavisnosti regulatornih tela u oblasti medija”.

U radu Konferencije učestvovali su predstavnici regulatornih tijela iz Crne Gore, ministarstava kulture i profesionalnih asocijacija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, BJR Makedonije, Srbije i Kosova, kao i renomirani međunarodni eksperti koji su podijelili iskustva i praksu u koncipiranju i ostvarivanju nezavisnost regulatora za oblast AVM usluga.

U okviru dvodnevne sesije predmet pažnje su bila aktuelna pitanja stanja u audiovizuelnom medijskom sektoru, posebno sa stanovišta ostvarivanja procesa nezavisne regulacije, transparentnosti i odgovornosti regulatornih tijela,  zaštite i unapređivanja medijskih sloboda i medijskog pluralizma.

Zaključke Konferencije možete preuzeti ovdje.

 
Aktuelno
09.11.2013.

Međunarodni naučni časopis "Kultura" iz Beograda promovisan je juče na Fakultetu političkih nauka u Podgorici u organizaciji Fakulteta i Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore.

O 139-tom broju časopisa koji čine radovi sa Prve međunarodne naučne konferencije "Mediji i PR" koja je održana u junu u Bijelom Polju govorili su dekanica Fakulteta političkih nauka prof. dr Sonja Tomović Šundić, direktor Agencije za elektronske medije Abaz Džafić, prof. dr Veselin Kljajić sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, doc. dr Dijana Gupta sa Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara i predsjednik Upravnog odbora ULES CG mr Dragić Rabrenović.

Detaljan izvještaj sa promocije časopisa možete pročitati ovdje.

 
Aktuelno
05.11.2013.

Agencija za elektronske medije organizovala je sastanak sa predstavnicima Ministarstva kulture, Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, KDS/MMDS/IPTV/DTH i mobilnih operatora, javnog servisa i komercijalnih emitera, povodom Nacrta zakona o kinematografiji i predloženog modela finansiranja Filmskog fonda.

Saopštenje Agencije ovim povodom možete preuzeti ovdje, a fotografije sa sastanka možete pogledati u Galeriji.

 
Saopštenje za javnost
30.10.2013.

Danas je u Agenciji za elektronske medije održan sastanak sa predstavnicima kablovskih operatora u cilju razmjene mišljenja i sagledavanja aktivnosti za unapređenje njihovog rada.

Saopštenje za javnost povodom sastanka možete preuzeti ovdje a fotografije sa skupa ovdje.

 
Aktuelno
18.10.2013.

Juče je održan sastanak predstavnika Agencije sa rukovodstvom slovenačkog Zavoda za ostvarivanje prava autora, izvođača i proizvođača audiovizuelnih radova i predstavnicima nevladine organizacije za zaštitu prava autora audiovizuelnih djela i nosilaca srodnih prava u Crnoj Gori, ”A–Prava”.

Saopštenje Agencije ovim povodom možete preuzeti ovdje a fotografije sa sastanka možete pogledati u Galeriji.

 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 239 - 245 of 363
Birajmo
Medijska pismenost
Prigovori
Nasilje2

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu