Skip to content

Agencija za elektronske medije

Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije
08.07.2014.

Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika na kraju drugog kvartala 2014. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za medije
23.06.2014.

Agencija za elektronske medije izdala je Radio-difuznom centru d.o.o. odobrenje za pružanje audiovizuelne medijske usluge na zahtjev koja će biti dostupna pod nazivom „MUX 1“.

Dobijanjem odobrenja Radio-difuzni centar je stekao status operatora prvog multipleksa digitalne zemaljske radio-difuzije sa pokrivanjem cjelokupne teritorije Crne Gore i pravo da svoju uslugu pruža posredstvom radio-difuznih frekvencija u sve četiri alotment zone za DVB-T/DVB-T2 koje su definisane Planom raspodjele radio frekvencija za digitalnu zemaljsku radio-difuziju i to:

-    na kanalu 43 u alotmentu Bjelasica,
-    na kanalu 35 u alotmentu Lovćen,
-    na kanalu 24 u alotmentu Podgorica i
-    na kanalu 49 u alotmentu Tvrdaš.

U katalogu programa prvog multipleksa će se, za početak, naći dva televizijska i dva radijska programa nacionalnog javnog servisa „Radio televizija Crne Gore“, čije je programe Radio-difuzi centar dužan da distribuira bez naknade putem slobodnog pristupa.

Ostali crnogorski kanali će pravo pristupa prvom multipleksu moći da ostvare na javnom konkursu koji će biti raspisan u drugoj polovini 2014. godine.

Odobrenje izdato Radio-difuznom centru možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
17.06.2014.

Agencija za elektronske medije Crne Gore bila je jedan od pokrovitelja Druge međunarodne naučno-stručne konferencije Mediji i PR na temu „Novinarstvo – kriza profesije“, koja je od 13. do 15. juna 2014. godine održana u Bijelom Polju.

U ime organizatora, Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore, skup je otvorio predsjednik UO mr Dragić Rabrenović. Na svečanom otvaranju govorili su i predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje Džemal Ljušković, direktor Agencije za elektronske medije Crne Gore Abaz Beli Džafić, ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore dr Suad Numanović i ministarka nauke u Vladi Crne Gore prof.dr Sanja Vlahović.

Druga međunarodna naučno-stručna konferencija okupila je više od 50 predstavnika univerziteta i medijskih stručnjaka iz Crne Gore i regiona. Ključni govornici bili su prof.dr Paolo Manćini (Univerzitet u Peruđi, Italija) i prof.dr Ričard Ruk (Fakultet za ekonomiju i pravo u Berlinu, Njemačka).

Cilj konferencije bio je da se istraže uzroci krize savremenog novinarstva kroz različite aspekte i to: etičke, kulturološke, sociološke, ekonomske i tehnološke.

Učesnicima je predstavljen prvi broj međunarodnog časopisa Mediji i komunikacije (Media and Communication), koji obuhvata naučne radove predstavljene na konferenciji.

Na skupu je zaključeno da novinarska profesija jeste u krizi, te da umjesto uopštene rasprave, treba tragati za njenim uzrocima i rješenjima.

Kako su organizatori skupa naveli, Novinarstvo i mediji regiona u novom tehnološkom okruženju i Optimalni oblik vlasništva u medijima, mogle bi biti teme Treće međunarodne naučno-stručne konferencije Mediji i PR.

Fotografije sa skupa možete pogledati u Galeriji.

 
Saopštenje za javnost
05.06.2014.

Danas je u Budvi počela 39. sesija Evropske platforme regulatornih organa (EPRA) koja se po prvi put održava u Crnoj Gori. Domaćin skupa je Agencija za elektronske medije.

Saopštenje AEM sa zasijedanja možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
25.04.2014.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na sjednici održanoj 25. aprila 2014. godine, usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju i Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije za 2013.godinu. Na istoj sjednici Savjet Agencije se upoznao i sa izvještajem ovlašćenog nezavisnog revizora o finansijskim iskazima Agencije za 2013. godinu.

Saopštenje sa sjednice možete preuzeti ovdje a Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije i Odluku Savjeta o njegovom usvajanju ovdje.

Izvještaj o finansijskom poslovanju AEM i Odluku Savjeta o njegovom usvajanju možete preuzeti na ovoj stranici.

Izvještaj ovlašćenog nezavisnog revizora možete preuzeti ovdje.
 
Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije
10.04.2014.

Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika na kraju prvog kvartala 2014. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 225 - 231 of 363
Nasilje2
Kontakt
Birajmo
Medijska pismenost

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu