Skip to content

Agencija za elektronske medije

Održana Regionalna konferencija za jugoistočnu Evropu
01.10.2014.

U okviru projekta Savjeta Evrope “Unapređenje slobode izražavanja i informisanja i slobode medija u Jugoistočnoj Evropi”, u Skoplju je, 25. i 26. septembra, održana Regionalna konferencija za Jugoistočnu Evropu pod nazivom “Transparentnost vlasništva u medijima i sprečavanje medijske koncentracije”.

U radu Konferencije učestvovali su predstavnici resornih ministarstava, parlamenta, novinarskih udruženja, medijskih instituta i regulatornih tijela iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore, kao i eksperti Savjeta Evrope.

Konferencija je imala za cilj da se, u okviru dvodnevne sesije, analiziraju izazovi i otvorena pitanja koja se odnose na pitanje transparentnosti vlasništva u medijima i sprečavanju medijske koncentracije, kao i da se predstavi praksa i prenesu iskustva stečena u primjeni antikoncentracionih mjera na razvijenim medijskim tržištima. Poseban predmet pažnje su bila pitanja potrebe unapređenja i dosljedne implementacije regulatornog okvira iz ove oblasti.

Fotografije sa skupa možete pogledati u Galeriji.

 
Saopštenje za javnost
22.09.2014.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na sjednici održanoj 19.09.2014. godine, usvojio Finansijski plan i Plan rada Agencije za elektronske medije za 2015. godinu. Plan rada Agencije i odluku o njegovom usvajanju možete preuzeti ovdje, a Finansijski plan i odgovarajuću odluku Savjeta ovdje.

Savjet je donio i Odluku o visini parametara za utvrdjivanje naknada za AVM usluge u 2015. godini, koju možete preuzeti ovdje.

Savjet je na ovoj sjednici usvojio i predlog Pravilnika o kvotama za nezavisnu audiovizelnu produkciju i Pravilnika o kvotama za EU radove. Ove dokumente, kao i Poziv Savjeta za javnu raspravu tim povodom, možete preuzeti ovdje.

Takođe, nakon razmatranja potpunih i blagovremenih prijava na javni konkurs raspisan krajem jula ove godine, Savjet Agencije je donio Rješenje o dodjeli prava na emitovanje, koje možete preuzeti ovdje.

Na kraju, kompletan tekst saopštenja za javnost Savjeta Agencije sa 79. sjednice možete preuzeti ovdje.

 
Javni konkurs za dodjelu frekvencija
08.09.2014.

Savjet Agencije za elektronske medije je na današnjoj sjednici utvrdio Spisak podnosilaca prijava na javni konkurs za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa, čije su prijave potpune i podnijete u predviđenom roku.

Spisak možete preuzeti ovdje.

 
Javni konkurs za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa
30.07.2014.

Savjet Agencije za elektronske medije je usvojio Odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa, kao i Odluku o kriterijumima i metodologiji bodovanja prijava.

Ovim konkursom raspisane su 44 frekvencije za FM radio u opštinama Berane, Bijelo Polje, Budva, Cetinje, Gusinje, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Podgorica, Rožaje, Tivat, Ulcinj i Žabljak.

Frekvencije su namijenjene za komercijalne emitere, a zainteresovana lica, u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, mogu konkurisati za dobijanje statusa neprofitnog emitera.

Prijave na konkurs se dostavljaju svakog radnog dana, zaključno sa 29.08.2014. godine do 16:00 sati neposrednom predajom na arhivi Agencije ili poštom.

Pitanja u vezi konkursa mogu se uputiti Agenciji za elektronske medije poštom, telefonom (+382 20 201 430), faksom (+382 20 201 440) ili elektronskom poštom na adresu Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Odluku o raspisivanju javnog konkursa, Odluku o kriterijumima i metodologiji bodovanja, kao i saopštenje Savjeta Agencije ovim povodom možete preuzeti ovdje.

Tekst javnog konkursa biće objavljen u Službenom listu Crne Gore i u sjutrašnjem izdanju dnevnih novina.

 
Poziv na javnu raspravu
30.07.2014.

Savjet Agencije za elektronske medije je donio Predlog izmjena i dopuna Pravilnika o visini, načinu utvrđivanja i plaćanja naknada po osnovu izdatih odobrenja za pružanje audiovizuelnih medijskih usluga.

Tekst Predloga izmjena i poziv Savjeta na javnu raspravu tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Finansijski izvještaj AEM za prvo polugođe 2014. godine
30.07.2014.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na sjednici održanoj 29. jula 2014. godine, usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za elektronske medije za prvo polugođe 2014. godine.

Izvještaj o finansijskom poslovanju AEM i Odluku Savjeta o njegovom usvajanju možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 218 - 224 of 363
Nasilje2
Kontakt
Birajmo
Medijska pismenost

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu