Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje za javnost
09.12.2014.

Na današnjoj sjednici Savjet Agencije za elektronske medije je utvrdio Spisak potpunih i blagovremenih prijava na javni konkurs za dodjelu prava na pristup kapacitetu multipleksa prve DVB-T2 mreže sa nacionalnim pokrivanjem (MUX 1) i Spisak potpunih i blagovremenih prijava na javni konkurs za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa.

Ove dokumente možete preuzeti ovdje.

 
Primjedbe Agencije povodom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o RTCG
21.11.2014.

Ministarstvo kulture je 15.10.2014. godine dalo na javnu raspravu Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim radio-difuznim servisima Crne Gore. Nacrt Zakona i program javne rasprave se mogu preuzeti ovdje.

Tim povodom Agencija za elektronske medije je dala opšte i pojedinačne primjedbe koje možete preuzeti ovdje.

Komentare dr Sandre Bašić Hrvatin, ekspertkinje OEBS-a na Nacrt Zakona možete preuzeti ovdje. Izradu komentara podržala je Misija OEBS-a u Crnoj Gori. Sva mišljenja iznesena u ovoj analizi pripadaju autoru i ne odražavaju nužno stavove Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

 
Saopštenje za javnost
20.11.2014.
Na sjednici održanoj 11.11.2014. godine, Savjet Agencije za elektronske medije je odbio, kao neosnovanu žalbu NVO MANS - Mreža za afirmaciju nevladinog sektora - Podgorica, podnesenu protiv Rješenja Agencije za elektronske medije br. 02-51/1 od 20.01.2014.godine, kojim je odbijen prigovor ove nevladine organizacije od 19.12.2014. godine, zbog kršenja programskih standarda od strane privrednog društva „Lutrija Crne Gore“ a.d., emitera „777 TV Lutrija Crne Gore“, kao i zahtjev za oduzimanje Odobrenja za emitovanje broj O-TV-K-08 izdatog ovom privrednom društvu.

Rješenje o odbijanju žalbe je doneseno nakon održane usmene rasprave u postupku po Presudi Upravnog suda Crne Gore (U.br. 400/14 od 30.09.2014.g.) donesenoj u upravnom sporu po tužbi NVO MANS, protiv Rješenja Savjeta Agencije za elektronske medije br. 01-51/3 od 07.02.2014.g.

Rješenje Savjeta Agencije o odbijanju žalbe možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
31.10.2014.

Na sjednici održanoj 30.10.2014. godine, Savjet Agencije za elektronske medije je usvojio Odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodjelu prava na pristup multipleksu za prvu mrežu sa pokrivanjem cjelokupne teritorije Crne Gore MUX1, kao i Odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa. Ove odluke, kao i pripadajuće pravilnike o bodovanju prijava, možete preuzeti na ovoj stranici.

Savjet je usvojio i Odluku o davanju saglasnosti za podjelu DVB-T2 multipleksa MUX1, koju možete preuzeti ovdje.

Nakon sprovedene javne rasprave, Savjet Agencije je na istoj sjednici usvojio i dva podzakonska akta kojima se zaokružuje pravni okvir neophodan za punu harmonizaciju sa Direktivom u audiovizuelnim medijskim uslugama -- Pravilnik o uslovima za ostvarivanje minimalnih programskih kvota za evropska audiovizuelna djela i Pravilnik o uslovima za ostvarivanje minimalnih programskih kvota za audiovizuelna djela nezavisnih proizvođača. Ove dokumente možete preuzeti na ovoj stranici.

Saopštenje Savjeta sa sjednice možete preuzeti ovdje.

 
Izvještaj o monitoringu odabranih TV stanica
31.10.2014.

Savjet Agencije za elektronske medije, na 71. sjednici održanoj 9. maja 2014. godine, donio je odluku da se izvrši monitoring dijela programskih sadržaja odabranih TV stanica vezanih za lokalne izbore održane 25. maja 2014. godine, emitovanih u periodu od 10. do 23. maja 2014. godine.

Predmet pažnje bili su sadržaji u centralnim informativnim emisijama, kao i obim i struktura komercijalnih usluga (tzv. političkog oglašavanja emitovanog u cjelokupnom programu u posmatranom periodu), u programima pet TV stanica sa statusom nacionalnog emitera: Prvi program TV Crne Gore, TV Atlas, TV Vijesti, TV Pink M i TV Prva.

Tekst izvještaja možete preuzeti ovdje.

 
Saopštenje za javnost
20.10.2014.

Na inicijativu Agencije za elektronske medije, danas je u Podgorici održan sastanak sa predstavnicima lokalnih javnih emitera, predsjednicima opština i skupština opština koje su osnivači javnih emitera, predstavnicima Udruženja lokalnih javnih emitera, Ministarstva finansija i JP „Radio-difuzni centar“ Crne Gore.

Saopštenje za javnost sa ovog sastanka možete preuzeti ovdje.
 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 211 - 217 of 363
Prigovori
Nasilje2
Kontakt
Birajmo

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu