Skip to content

Agencija za elektronske medije

Poziv za sjednicu Savjeta Agencije
12.02.2018.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u srijedu, 14. februara sa početkom u 12:30 sati.  Poziv za 193. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

Sjednica je otvorena za medije. Molimo sve zainteresovane koji žele da prate sjednicu da se prijave putem mejl adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

 
Aktuelno
10.02.2018.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sa saradnicim boravio je u radnoj posjeti Agenciji za elektronske medije gdje je razgovarao sa direktorom Agencija Abazom Belim Džafićem.

Ovom prilikom predstavljene su sve važnije aktivnosti Agencije za elektronske medije. Direktor Džafić je istakao značaj dosljednog poštovanja sloboda medija. Podsjetio je da su ključne karakteristike demokratskog društva, na kojima treba da rade svi društveni akteri: slobode izražavanja, zaštita novinara i jačanje poštovanja profesionalnih standarda. 

Ministar Bogdanović je u razgovoru posebno apostrofirao značaj i ulogu institucionalne nezavisnosti javnih radio-difuznih servisa i emitera, naglašavajući njihovu ulogu i značaj koji oni imaju u demokratskom društvu. Ministar je ukazao na potrebu kontinuiranog harmonizovanja medijskog zakonodavstva sa standardima i najboljim praksama zemalja članica EU. Izrazio je zadovoljstvo pohvalama koje stižu sa evropskih adresa na rad Agencije, koja je i pokazatelj demokratskih kapaciteta Crne Gore.

Poseban aspekat razgovora posvećen je izmjenama Zakona o medijima, planiranim za ovu godinu. Takođe, razgovarano je o potrebi izmjene Zakona o elektronskim medijima i sagledavanju mogućnosti poboljšavanja postojećih rješenja. Ministar Bogdanović je pozvao Agenciju da bude aktivni učesnik prilikom izmjene navedenih zakona i da svojim predlozima doprinese poboljšanju kvaliteta ovih akta.

Na sastanku je zaključeno da je saradnja Ministarstva kulture i Agencije, na snaženju ukupne nezavisnosti regulatora i cjelokupne medijske slike, od izuzetne važnosti za promovisanje slobode medija. 

Fotografije sa sastanka možete pogledati ovdje.

 
Izvještaj o stanju tržišta
08.02.2018.

Danas je Agencija za elektronske medije objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika zaključno sa 31.12.2017. godine.

Tekst izvještaja i saopštenje Agencije tim povodom možete preuzeti ovdje.

 
Javni konkurs za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa
08.02.2018.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na sjednici održanoj 7.02.2018. godine, donio Odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa. Na istoj sjednici, Savjet je usvojio Odluku o kriterijumima i metodologiji bodovanja prijava na javni konkurs za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa raspisanog 8.02.2018. godine.

Prijave na konkurs dostavljaju se svakog radnog dana od 8 do 15 sati, zaključno sa 12.03.2018. godine, neposredno predajom na arhivi Agencije ili poštom na adresu:

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 9
81000 Podgorica
Crna Gora

Odluke o raspisivanju konkursa i metodologiji bodovanja možete preuzeti ovdje, a obrazac za prijavu na javni konkurs ovdje.

 
Poziv za sjednicu Savjeta Agencije
02.02.2018.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u srijedu, 7. februara sa početkom u 12 sati. Poziv za 192. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

Sjednica je otvorena za medije. Zainteresovani za praćenje sjednice mogu da se prijave na Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
 
Saopštenje za javnost
02.02.2018.

Agencija za elektronske medije podsjeća sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori na odredbe Zakona o izboru odbornika i poslanika, član 6 i 64a, da izborna propaganda preko medija i javnih skupova, kao i pravo na medijsko praćenje u predizbornoj kampanji prestaju 24 časa prije dana održavanja izbora.
Kako su izbori za odbornike i poslanike u Beranama i Ulcinju zakazani za 4. februar 2018. godine, to predizborna tišina počinje u petak 2. februara 2018. godine u ponoć.

U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje:

- političko-propagandnih spotova/klipova
- oglasa podnosilaca izbornih lista
- programskih sadržaja posvećenih predstavljanju ili sučeljavanju podnosilaca izbornih lista
- objavljivanje rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora.

Agencija za elektronske medije podsjeća i da na dan izbora, tokom trajanja glasanja, nikome nije dozvoljeno da u programima elektronskih i drugih medija objavljuje procjenu rezultata glasanja.

Imajući u vidu dostupnost TV programa iz regiona posredstvom različitih kablovskih platformi, Agencija će pratiti da li se u sadržajima tih emitera krši predizborna tišina.

Agencija za elektronske medije apeluje na sve elektronske medije i elektronske publikacije da poštuju predizbornu tišinu kako bi dali svoj puni doprinos atmosferi tolerancije i uspješnom sprovođenju izbornog procesa u Crnoj Gori.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 15 - 21 of 356
Kontakt
Birajmo
Medijska pismenost
Nasilje2

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu