Skip to content

Agencija za elektronske medije

Izvještaj o medijskom predstavljanju
24.04.2018.

Agencija za elektronske medije objavila je izvještaj o medijskom predstavljanju tokom kampanje za izbore za predsjednika Crne Gore održane 15. aprila 2018.g.

Izvještaj možete preuzeti ovdje.

 
Aktuelno
19.04.2018.

Na sjednici održanoj 18.04.2018. godine, Savjet Agencije za elektronske medije je usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za elektronske medije za 2017. godinu i upoznao se sa Izvještajem ovlašćenog nezavisnog revizora o finansijskim iskazima Agencije za 2017. godinu. Takođe, Savjet je usvojio i Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije za 2017. godinu.

SAEM je ocijenio da je u 2017. godini AEM, kao i prethodnih godina, nastavila pozitivan trend uspješne realizacije nadležnosti, ovlašćenja i odgovornosti. Takođe, konstatovano je da je AEM u toku prošle godine aktivnosti realizovala u skladu sa planiranim obavezama utvrđenim Planom rada Agencije za 2017.godinu.

Na ovoj sjednici Savjet je usvojio i Izvještaj o raspodjeli sredstava iz Fonda Agencije za pomoć komercijalnim emiterima.

Savjet Agencije je ovim povodom izdao saopštenje koje možete preuzeti ovdje.

 
Poziv za sjednicu Savjeta Agencije
14.04.2018.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u srijedu, 18. aprila sa početkom u 9 sati.  Poziv za 201. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

Sjednica je otvorena za medije. Molimo sve zainteresovane koji žele da prate sjednicu da se prijave putem mejl adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Mediji koji se ne prijave neće moći prisustvovati sjednici.

 
Saopštenje za javnost
13.04.2018.

Agencija za elektronske medije (AEM) podsjeća sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori da u skladu sa odredbama Pravilnika o pravima i obavezama emitera tokom kampanje za izbore za Predsjednika Crne Gore koji će biti održani 15. aprila 2018. godine, izborna tišina započinje 24 sata prije dana održavanja izbora i traje do zatvaranja biračkih mjesta.

Kako su izbori za Predsjednika Crne Gore zakazani za 15. april 2018.godine, to predizborna tišina počinje u petak 13. aprila 2018. godine u ponoć.

U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje:

- medijskog predstavljanja kandidata za Predsjednika Crne Gore;
- političkog oglašavanja;
- objavljivanja procjena rezultata glasanja;
- slogana ili simbola kandidata;
- rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora.

Imajući u vidu dostupnost TV programa iz regiona posredstvom različitih kablovskih platformi, AEM će pratiti da li se u sadržajima tih emitera krši predizborna tišina.

AEM skreće pažnju kablovskim operatorima da vode računa o poštovanju navedenih odredbi posredstvom medija koji nijesu iz Crne Gore, jer će svako kršenje istih rezultirati odlukom da se bez odlaganja otklone nepravilnosti i onemogući dalje emitovanje eventualno spornih kanala.

Koristimo priliku da obavijestimo javnost da AEM, dvadesetčetiri časa, vrši monitoring rada svih medija i kablovskih operatora iz Crne Gore, kao i da će svako kršenje zakona biti sankcionisano u okviru ustanovljenih ovlašćenja regulatora.

Na kraju AEM apeluje na sve elektronske medije i elektronske publikacije da poštuju predizbornu tišinu kako bi dali svoj puni doprinos atmosferi tolerancije i uspješnom sprovođenju izbornog procesa u Crnoj Gori.

 
Aktuelno
10.04.2018.

Evropska komisija u saradanji sa Savjetom Evrope i Evropskom unijom je, u okviru programa "Jačanje pravosudne ekpertize o slobodi izražavanja i medija u Jugoistočnoj Evropi", predstavila analizu medijskog sektora u Crnoj Gori.

Analizu medijskog sektora u Crnoj Gori sa preporukama za usklađivanje sa standardima Savjeta Evrope i Evropske unije na crnogorskom jeziku možete preuzeti ovdje, a na engleskom jeziku ovdje.

 
Poziv za sjednicu Savjeta Agencije
30.03.2018.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u ponedeljak, 2. aprila sa početkom u 13 sati.  Poziv za 200. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.

Sjednica je otvorena za medije. Molimo sve zainteresovane koji žele da prate sjednicu da se prijave putem mejl adrese: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Mediji koji se ne prijave neće moći prisustvovati sjednici.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 15 - 21 of 378
Nasilje2
Medijska pismenost
Prigovori
Birajmo

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu