Skip to content

Agencija za elektronske medije

Regulatorni organi za medije i govor mržnje
21.11.2017.

U okviru zajedničkog projekta Savjeta Evrope i Evropske unije „Jačanje pravosudne ekspertize o slobodi izražavanja i medija u Jugoistočnoj Evropi (JUFREX)” urađena je publikacija “REGULATORNI ORGANI ZA MEDIJE I GOVOR MRŽNJE”. Ona sadrži podatke o značajnim slučajevima kojima su se bavili regulatori u regionu, a jedan dio publikacije posvećen je ulozi nacionalnih regulatornih organa u ovom pogledu, uključujući i njihove pravne i regulatorne mandate. Publikacija je pripremljena zajedničkim naporima i kao zajednički poduhvat predstavnika albanskih, bosansko-hercegovačkih, kosovskih, crnogorskih, makedonskih i srpskih regulatornih organa, uključujući i agenciju iz Hrvatske, koja nije neposredni učesnik ovog projekta, ali je njen doprinos takođe veoma dragocjen iz perspektive blizine regionu, postojeće prakse i razumljivosti jezika.

Ova publikacija je dostupna i u elektronskoj i u štampanoj formi, kao i na jezicima svih zemalja koje učestvuju u JUFREX projektu. U okviru projekta JUFREX, ona će biti podijeljena predstavnicima nacionalnih pravosudnih organa. Osim toga, ona će biti podijeljena različitim ključnim akterima, uključujući parlamenate, akademske institucije, samoregulatorna tijela, novinare, itd.

Publikaciju na crnogorskom jeziku možete preuzeti ovdje, a na engleskom jeziku ovdje.

 
Analiza programa nacionalnog javnog emitera RTCG
14.11.2017.

Agencija za elektronske medije je izvršila analizu programske strukture nacionalnog javnog emitera "Radio i Televizija Crne Gore".

Analizu njihove programske strukture možete preuzeti ovdje.

 
Aktuelno
14.11.2017.

Sjednica Savjeta Agencije za elektronske medije održaće se u subotu, 18. novembra sa početkom u 13 sati.

Sjednica je otvorena za javnost. Poziv za 181. sjednicu Savjeta sa dnevnim redom možete preuzeti ovdje.  

 
Sastanak lokalnih javnih emitera, RTCG i AEM u organizaciji misije OEBS
11.11.2017.

Sastanak predstavnika svih lokalnih javnih emitera u Crnoj Gori, RTCG i Agencije za elektronske medije održan je 7. i 8. novembra 2017. godine u Kolašinu, u organizaciji misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Agenciju za elektronske medije su predstavljali Abaz Džafić - direktor Agencije, Marina Mugoša Lazarević - savjetnik direktora za pravne poslove i Elvira K. Ceković - rukovodilac službe za odnose s javnošću i opšte poslove.

Na sastanku su sagledani pravni okvir od značaja za medijski sektor, administrativni kapaciteti javnih emitera, funkcionisanje lokalnih javnih emitera i mogućnosti saradnje sa Agencijom za elektronske medije.

Pored jačanja saradnje, na sastanku su dati predlozi za buduće aktivnosti koje se mogu sprovesti uz podršku OEBS-a, a uz saradnju Radija i Televizije Crne Gore i Agencije za elektronske medije.

Tokom sastanka predstavnici Agencije su predstavili rezultate analize programske strukture lokalnih javnih emitera.

Fotografije sa sastanka možete preuzeti ovdje.

 
Analiza programa nacionalnih komercijalnih TV emitera
06.11.2017.

Agencija za elektronske medije je izvršila analizu programske strukture komercijalnih TV emitera sa nacionalnim pokrivanem.

Analizu njihove programske strukture možete preuzeti ovdje.

 
Analiza programa lokalnih javnih TV emitera
06.11.2017.

Agencija za elektronske medije je izvršila analizu programske strukture tri lokalna javna TV emitera.

Analizu njihove programske strukture možete preuzeti ovdje.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 15 - 21 of 332
Birajmo
Kontakt
Prigovori
Nasilje2

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu