Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje za javnost
13.04.2018.

Agencija za elektronske medije (AEM) podsjeća sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori da u skladu sa odredbama Pravilnika o pravima i obavezama emitera tokom kampanje za izbore za Predsjednika Crne Gore koji će biti održani 15. aprila 2018. godine, izborna tišina započinje 24 sata prije dana održavanja izbora i traje do zatvaranja biračkih mjesta.

Kako su izbori za Predsjednika Crne Gore zakazani za 15. april 2018.godine, to predizborna tišina počinje u petak 13. aprila 2018. godine u ponoć.

U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje:

- medijskog predstavljanja kandidata za Predsjednika Crne Gore;
- političkog oglašavanja;
- objavljivanja procjena rezultata glasanja;
- slogana ili simbola kandidata;
- rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora.

Imajući u vidu dostupnost TV programa iz regiona posredstvom različitih kablovskih platformi, AEM će pratiti da li se u sadržajima tih emitera krši predizborna tišina.

AEM skreće pažnju kablovskim operatorima da vode računa o poštovanju navedenih odredbi posredstvom medija koji nijesu iz Crne Gore, jer će svako kršenje istih rezultirati odlukom da se bez odlaganja otklone nepravilnosti i onemogući dalje emitovanje eventualno spornih kanala.

Koristimo priliku da obavijestimo javnost da AEM, dvadesetčetiri časa, vrši monitoring rada svih medija i kablovskih operatora iz Crne Gore, kao i da će svako kršenje zakona biti sankcionisano u okviru ustanovljenih ovlašćenja regulatora.

Na kraju AEM apeluje na sve elektronske medije i elektronske publikacije da poštuju predizbornu tišinu kako bi dali svoj puni doprinos atmosferi tolerancije i uspješnom sprovođenju izbornog procesa u Crnoj Gori.

 
< Prethodno   Sledeće >
Prigovori
Kontakt
Birajmo
Medijska pismenost

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu