Skip to content

Agencija za elektronske medije

Održan javni forum o prevenciji govora mržnje
12.12.2017.

Predstavnici Agencije za elektronske medije g. Abaz Džafić i g-đa Jadranka Vojvodić govorili su danas na javnom forumu „Prevencija zločina iz mržnje i govora mržnje: efikasne institucije i NVO sektor“ koji je organizovan od strane NVO „Građanska alijansa“ i Regionalne kancelarije za saradnju mladih i uz podršku Vlade SR Njemačke.

Na javnom forumu su učestvovale relevantne državne institucije, međunarodni akteri i civilni sektor koji se bave govorom mržnje i zločinima iz mržnje. Sa 13 panelista u tri sesije govor mržnje je sagledan sa stanovišta iskustva i prakse u Crnoj Gori, regionu i Evropi, sa posebnim osvrtom na praksu Suda za ljudska prava u Strasburu. Takođe, naglašena je potreba institucionalne saradnje kao i preduzimanje mjera kojima bi se ojačala prevencija govora mržnje kroz adekvatnu primjenu zakonskog okvira.

G. Džafić je na skupu apelovao na medije da, bez obzira na razlike, nađu zajedničke vrijednosti svoje profesije i upravo kroz te elemente demokratske saradnje svojim profesionalizmom zaštite građane od svih oblika govora mržnje.

Fotografije sa javnog foruma možete preuzeti ovdje.

 
< Prethodno   Sledeće >
Nasilje2
Birajmo
Medijska pismenost
Kontakt

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu