Skip to content

Agencija za elektronske medije

Održana konferencija u organizaciji OEBS, Ombudsmana i AEM
27.11.2017.

U saradnji misije OEBS-a u Crnoj Gori, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Agencije za elektronske medije, 23. i 24. novembra 2017. godine je organizovana  dvodnevna konfrencija Zapadnog Balkana „Zaštiti poštuj - čuvajmo ljudska prava“.

Prvi dan konferencije je bio posvećen zaštiti maloljetnika od neprimjerenih sadržaja u medijima, kroz četiri panela: zaštita djece od štetnih medijskih sadržaja, bezbijednost na internetu i društvenim medijima; zaštita privatnosti djece i porodičnog života; praksa eksploatacije djece u političkom oglašavanju i uloga medijske pismenosti u sprječavanju štetnih efekata medijskih sadržaja na djecu i maloljetnike.

Drugi dan konferencije je bio posvećen pojmu govora mržnje i slučajevima zločina iz mržnje, ulozi državnih organa i civilnog sektora u borbi protiv takvih zločina kao i pružanju pomoći žrtvama.

Tokom konferencije članovi diplomatskog kora Crne Gore, predstavnici medija, civilnog društva, međunarodnih organizacija i Vlade Crne Gore su aktivnim učešćem pokazali odlučnost da prava djece moraju u potpunosti biti zaštićena.

Predstavnici Agencije za elektronske medije, g. Abaz Džafić i g-đa Sunčica Bakić, su svojim izlaganjima istakli značaj zaštite djece od štetnih medijskih sadržaja i zaštite privatnosti djece u medijima, s posebnim naglaskom na ulogu medijske pismenosti u prevenciji štetnih posljedica koje medijski sadržaj može imati na djecu i maloljetnike.

Fotografije sa konferencije možete preuzeti ovdje.

 
< Prethodno   Sledeće >
Nasilje2
Medijska pismenost
Birajmo
Prigovori

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu