Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje za javnost
28.07.2017.

Savjet Agencije za elektronske medije je, na današnjoj sjednici, usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za elektronske medije za prvo polugođe 2017. godine.

Upoređujući elemente ostvarenja prihoda u odnosu na planirane u prvom polugođu 2017. godine, može se konstatovati da se Agencija pridržavala usvojenog Finansijskog plana. Prihod od naknada za emitovanje ostvaren je za 4,6% manje od planiranog, dok je prihod od naknada za pružanje AVM usluga na zahtjev za 2,7% veći od planiranog.

Agencija je u prvom polugođu 2017. godine ostvarila ukupan prihod od 529.719,21€, sa ukupnim rashodom od 375.940,45€, što znači da je ostvarena pozitivna razlika u iznosu od 153.778,76€. U izvještajnom periodu, Agencija je uspjela da obezbijedi efikasno funkcionisanje i ostvarivanje planiranih ciljeva. Ovakav rezultat ostvaren je zahvaljujući stalnoj internoj kontroli, mjesečnoj analizi prihoda i rashoda i praćenja likvidnosti  poslovanja.

Takođe, u skladu sa rješenjem Savjeta Agencije, pružalac AVM usluge na zahtjev "Total TV" je postalo privredno društvo "Telemach".

Agencija je odobrila prenos odobrenja u cilju poboljšanja učinka i kvaliteta djelatnosti kroz optimizaciju korišćenja resursa, sredstava, infrastrukture i tehnologije.

Nakon prenosa odobrenja postojeći korisnici će biti u mogućnost da u punom obimu koriste usluge "Total TV" sa istim ili boljim kvalitetom.

Agencija smatra da je na ovaj način doprinosi unaprijeđenju kvaliteta usluge "Total TV" i cjelokupnog tržišta AVM usluga na zahtjev.

 
< Prethodno   Sledeće >
Kontakt
Nasilje2
Prigovori
Medijska pismenost

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu