Skip to content

Agencija za elektronske medije

Šest TV emitera upozoreno zbog kršenja standarda vezanih za oglašavanje i sponzorisane programe
24.07.2017.

Monitoringom jutranjih programa crnogorskih TV emitera, u periodu maj-jun 2017. godine, uočeno je da postoje određena odstupanja u primjeni standarda o komercijalnim AVM komunikacijama. Najčešće je to vezano za jasno označavanje sponzorisanih i oglasnih sadržaja, a u manjem broju slučajeva i za prekoračenje dozvoljenog trajanja oglasa i njihovo raspoređivanje u toku sata emitovanog programa javnih odnosno komercijalnih emitera.

Nakon sprovedenih upravnih postupaka, u kojima je emiterima data mogućnost da se izjasne o uočenim odstupanjima od standarda, Agencija je konstatovala da su svi emiteri unaprijedili svoj program u ovoj oblasti, ali da i dalje postoje kršenja standarda zbog kojih je neophodno da im se izreknu upozorenja. U svim sučajevim, izrečena upozorenja predstavljaju, po mišljenju Agencije, srazmjerne upravno-nadzorne mjere koje će dovesti do otklanjanja uočenih nedostataka u primjeni programskih standrada u vezi sa sponzorstvima i oglašavanjem.

Upozorenja su izrečena emiterima sljedećih programa: Prvi program Televizije Crne Gore, TV Vijesti, TV Prva, TV Budva, TV Corona i 777 TV Lutrija Crne Gore.

 
< Prethodno   Sledeće >
Nasilje2
Prigovori
Medijska pismenost
Birajmo

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu