Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje za javnost povodom izborne tišine
14.10.2016.

Agencija za elektronske medije je danas podsjetila sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori na odredbe Zakona o izboru odbornika i poslanika, član 6 i 64a, da izborna propaganda preko medija i javnih skupova, kao i pravo na medijsko praćenje u predizbornoj kampanji prestaju 24 časa prije dana održavanja izbora.

Kako su izbori za odbornike i poslanike zakazani za 16. oktobar, to predizborna tišina počinje u petak 14. oktobra 2016. godine u ponoć.

U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje:

- političko-propagandnih spotova/klipova

- oglasa podnosilaca izbornih lista

- programskih sadržaja posvećenih predstavljanju ili sučeljavanju podnosilaca izbornih lista

- objavljivanje rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora.

Agencija za elektronske medije podsjeća i da na dan izbora, tokom trajanja glasanja, nikome nije dozvoljeno da u programima elektronskih i drugih medija objavljuje procjenu rezultata glasanja.
Imajući u vidu dostupnost TV programa iz regiona posredstvom različitih kablovskih platformi, Agencija će pratiti da li se u sadržajima tih emitera krši predizborna tišina.

U skladu sa svojim nadležnostima propisanim Zakonom o elektronskim medijima, Agencija za elektronske medije će, bez odlaganja, preduzeti mjere koje joj stoje na raspolaganju da spriječi kršenje predizborne tišine.

Agencija za elektronske medije apeluje na sve elektronske medije da poštuju predizbornu tišinu kako bi dali svoj puni doprinos atmosferi tolerancije i uspješnom sprovođenju izbornog procesa u Crnoj Gori.

 
< Prethodno   Sledeće >
Nasilje2
Kontakt
Birajmo
Prigovori

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu