Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje za javnost Savjeta AEM
19.07.2016.

Savjet Agencije za elektronske medije izražava zabrinutost zbog nedavno podnesenih amandmana Skupštini Crne Gore na postojeće medijske zakone. Radikalno mijenjanje postojeće medijske regulative nije adekvatan i održiv način da se ona unaprijedi. Ovo posebno ima težinu jer se radi o zakonima iz oblasti osnovnih ljudskih prava. Pored toga što predlozi izmjena zakona imaju niz dobrih rješenja, imaju i čitav niz loših amandmana koji mogu ozbiljno ugroziti funkcionisanje postojećeg medijskog sistema, a veliki broj medija dovesti na ivicu opstanka.

Savjet Agencije za elektronske medije je mišljenja da se o svim izmjenama medijskih zakona mora organizovati javna rasprava, prije njihovog upućivanja u redovnu proceduru Skupštine Crne Gore. Takođe smatramo da bi trebalo čuti i mišljenje eksperata Savjeta Evrope i Evropske Komisije.

Na ovaj način bi se izbjegla brzopleta rješenja koja mogu unazaditi kompletan medijski sistem u našoj državi i vratiti nas na stanje od prije petnaest godina. Zato apelujemo na Skupštinu da predložene izmjene zakona vrati na javnu raspravu, pa tek po njenom okončanju stavi na dnevni red.

 
< Prethodno   Sledeće >
Birajmo
Medijska pismenost
Kontakt
Prigovori

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu