Skip to content

Agencija za elektronske medije

Saopštenje - Pravilnik o elektronskim publikacijama
08.02.2016.

Danas je stupio na snagu Pravilnik o elektronskim publikcijama kojim se propisuje sadržaj, način vođenja i postupak upisa u registar elektronskih publikacija. Ovim pravilnikom se bliže utvrđuju prava i obaveze pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge elektronskih publikacija u skladu sa Zakonom o medijima, Zakonom o elektronskim medijima i drugim pozitivno-pravnim domaćim i međunarodnim dokumentima.

Pružaoci elektronskih publikacija su slobodni u kreiranju i uređivanju sadržaja, uz poštovanje standarda koji se odnose na: registaraciju elektronskih publikacija, identifikaciju, prava na ispravku i odgovor. Elektronske publikacije moraju poštovati privatnosti i dostojanstva građana, štititi integritet maloljetnika i ranjivih osoba, ne smiju pružati usluge koje ugrožavaju ustavni poredak i nacionalnu bezbjednost, zabranjeno je podsticanje, omogućavanja podsticanja ili širenja mržnje ili diskriminacije.

Elektronske publikacije koje pružaju mogućnost komentarisanja objavljenih programskih sadržaja moraju usvojiti jasna i precizna pravila kometarisanja i registracije.

Pozivamo sve pružaoce elektronskih publikacija, da u roku od 60 dana, Agenciji podnesu prijavu za upis u registar i da usklade svoj rad sa odredbama pravilnika.

Saopštenje možete preuzeti ovdje.

Pravilnik o elektronskim publikacijama možete preuzeti ovdje.

Obrazac prijave za upis u registar elektronskih publikacija možete preuzeti u prostorijama Agencije za elektronske medije ili ovdje.

 
< Prethodno   Sledeće >
Kontakt
Nasilje2
Prigovori
Birajmo

Mailing lista

Prijavite se na mailing listu